U PROŠLOM KOLU SU ZAUSTAVILI REAL: Osasuna isti recept priprema za Valensiju

M.T.

07. 10. 2022. u 10:05 >> 10:06

OBA tima imaju po dva poraza u prethodnih pet kola.

У ПРОШЛОМ КОЛУ СУ ЗАУСТАВИЛИ РЕАЛ: Осасуна исти рецепт припрема за Валенсију

Foto: Profimedia

Ekipe Osasune i Valensije otvoriće osmo kolo španskog šampionata večeras od 21 čas, a klub iz Pamplone ugostiće ''slepe miševe'' na stadionu ''El Sadar'' u pokušaju da uđe u grupu četiri prvoplasirana tima.

Osasuna je trenutno šestoplasirani tim u La Ligi sa osvojenih 13 bodova posle sedam odigranih kola, a od četvrtoplasiranog Betisa koji joj je naneo prvi poraz u šampionatu je dele dva poena. U poslednjih pet kola klub iz Pamplone je dva puta poražen, a pored Betisa tri boda je uspeo da u duelu protiv ekipe trenera Jakoba Arasatea osvoji i Hetafe. Osasuna je uspela da ostvari i dva trijumfa uz jedan remi, ali kakav.

U prošlom kolu ''los rohiljosi'' su uspeli da izvuku bod protiv Real Madrida i tako okončaju pobednički niz "kraljevskog kluba" koji je trajao od početka sezone. Bod protiv Reala dobija još više na značaju ako se zna da je Osasuna tu utakmicu završila sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Garsije u 78. minut, a da samo minut kasnije Karim Benzema nije uspeo da iskoristi jedanaesterac i tako verovatno donese pobedu aktuelnom šampionu Španije.

Ekipa Valensije je u istoj formi kao i Osasuna kada je poslednjih pet kola u pitanju. ''Slepi miševi su ostvarili po dve pobede i poraza, a takođe su u prošlom kolu remizirali sa Espanjolom i sada su na devetom mestu u šampionatu sa 10 osvojenih bodova.

Meč sa ekipom iz Barselone obilovao je uzbuđenjima pošto su viđena četiri gola u drugom poluvremenu, ali i dva crvena kartona. Prvo je Valensija u 85. minutu ostala sa igračem manje pošto je isključen Markos Andre, da bi u sudijskoj nadoknadi Brajtvajt kod domaćina zaradio crveni karton, a ''slepi miševi'' na samom kraju postigli gol za izjednačenje preko Komera.

Ekipa trenera Đenara Gatuza igra sličan fudbal kao i Osasuna sa čvrstom odbranom koja ne prima mnogo golova (Valensija sedam, Osasuna jedan manje u prethodnih sedam kola), ali su ''slepi miševi'' ipak efikasniji u napadu od domaćina večerašnjeg susreta.

Osasuna ima skoro savršenu situaciju u igračkom kadru pošto je pod znakom pitanja jedino učešće Kike Saverija zbog povrede, dok će zbog crvenog kartona protiv Reala meč propustiti David Garsija, ali se u tim vraća Ezekijel Avila koji je odradio suspenziju. Slično je i sa Valensijom gde neće biti Markosa Andresa zbog isključenja protiv Espanjola, dok je Domenek već duže vreme povređen, a možda će u timu biti Junus Musah ako poslednji testovi prođu kako treba.

Ova dva tima su u poslednjih deset međusobnih duela praktično izjednačeni pošto Osasuna ima tri pobede, a Valensija jednu više uz tri nerešena meča.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili