ŠVAJCARSKA I KAMERUN OTVARAJU GRUPU U KOJOJ SU ''ORLOVI'': Srbija navija za nerešen rezultat

M.T.

24. 11. 2022. u 08:26 >> 08:26

BIĆE ovo prvi meč ove dve reprezentacije.

ШВAЈЦАРСКА И КАМЕРУН ОТВАРАЈУ ГРУПУ У КОЈОЈ СУ ОРЛОВИ: Србија навија за нерешен резултат

FOTO: AP

Reprezentacije Švajcarske i Kameruna prvi put u istoriji odigraće međusobni meč i to na Svetskom prvenstvu u Kataru u okviru grupe "G" sutra od 11 časova na stadionu ''Al Janub'', a navijači Srbije koja igra kasnije tokom dana protiv Brazila verovatno će priželjkivati nerešen rezultat kao najbolju opciju za dalje.

Murat Jakin preuzeo je selektorsku fukciju od Vladimira Petkovića i odmah je odveo nacionalnu selekciju na Svetsko prvenstvo u Katar. Švajcarska je u grupi sa Italijom zauzela prvu poziciju bez poraza i obezbedila direktan plasman na Mundijal. ''Sajdžije'' 12. put učestvuju na Svetskim prvenstvima, a peti put uzastopno. Pre četiri godine u Rusiji su takođe bili u grupi u sa Srbijom i Brazilom dok je umesto Kameruna bila Kostarika i uspeli su da prođu u osminu finala gde su poraženi minimalnim rezultatom od Švedske.

Švajcarci su najveći uspeh na Mundijalima ostvarili dva puta plasmanima u četvrtfinale, ali poslednji put se to dogodilo još 1954. na Svetskom prvenstvu čiji je gde su upravo oni bili domaćini. Posle tri uzastopne pobede, Švajcarska je doživela poraz i u to u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo, a bolja od ''sajdžija'' bila je Gana sa 2:0.

Posle pauze od jednog ciklusa pošto se nije plasirao na Mundijal u Rusiji, Kamerun je ponovo na Svetskom prvenstvu. Biće to osmo učešće Kameruna na Mundijalima, a najbolji rezultat su ostvarili plasmanom u četvrtfinale 1990. u Italiji. Plasman u Katar su obezbedili u dramatičnoj odlučujućoj utakmici protiv Alžira koju je rešio golom u poslednjim trenucima produžetka Karl Toko Ekambi. Ekipa selektora Rigoberta Songa nije baš u najboljoj formi pošto je pobedila samo jednom na poslednjih pet utakmica, a u generalnoj proveri za Katar, Kamerun je odigrao nerešeno sa Panamom.

Selektor Švajcarske Murat Jakin trebalo i da ima na raspolaganju prvog golmana nacionalne selekcije Jana Zomera koji ima poseban pik kada su veliki turnir u pitanju jer tada brani u najboljoj formi. Zomer se u oktobru povredio, ali pošto je bio među stativama u poslednjoj proveri protiv Gane, nema razloga da ne bude na terenu i protiv Kameruna. Selektor Kameruna Rigobert Song nemam nikakvih problema sa povredama igrača i moći će da izvede najjači sastav na okršaj ''sajdžijama''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆIMA IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra