ALAVES ŽELI DA SE VRATI NA VRH: Tenerife pokušava da izbegne zonu ispadanja

M.T.

07. 12. 2022. u 09:53

OBE ekipe poražene su u prethodnom kolu.

АЛАВЕС ЖЕЛИ ДА СЕ ВРАТИ НА ВРХ: Тенерифе покушава да избегне зону испадања

FOTO: AP

Dugo je Alaves bio na prvoj poziciji u Segundi, ali sada gleda u leđa rivalima i probaće večeras od 21 sat na Kanarskim ostrvima protiv Tenerifa na stadionu ''Heliodoro Rodrigez Lopez'' u okviru 19. kola španske druge lige da se vrati na sam vrh tabele, dok domaćin pokušava da se udalji od opasne zone.

Tenerife su posle tri uzastopna poraza uspele da vežu tri pobede u svim takmičenjima, ali je seriji došao kraj pošto su izabranici trenera Luisa Migela Ramisa poraženi u dve vezane utakmice španske druge lige protiv Las Palmasa i Ovijeda. Da nije sve kako treba u timu sa Kanarskih ostrva pokazao je i prijateljski meč u kojem su poraženi od Brondbija sa ubedljivih 4:0.

Posle dva poraza u nizu, Tenerife sada ima osam poraza u sezoni uz pet pobeda i remija i trenutno zauzima 17. poziciju na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Nalazi se samo dva mesta iznad zone ispadanja sa dva boda više u odnosu na Lugo, koji se nalazi na 19. mestu. Tenerife nema mnogo izbora i večeras protiv Alavesa moraće da juri pobedu kako bi izbegao situaciju da se nađe na pozicijama sa kojih se ispada iz lige.

Alaves gostuje Tenerifama u ne baš najboljem momentu pošto su u prošlom kolu igrači trenera Luisa Garsije Plaze poraženi od Granade u gostima sa 3:1, to ih je koštalo prve pozicije na tabeli na kojoj su dugo bili. Taj poraz označio je kraj serije Alavesa od osam utakmica bez poraza, a bila je to druga utakmica u Segundi ove sezone koju je Alaves izgubio.

Plazina ekipa nalazi se među efikasnijim ekipama u ligi, ali na drugoj strani bi odbrana mogla da bude značajno bolja pošto je sa 15 primljenih golova tek deveta u Segundi. Alaves se trenutno nalazi na trećem mestu u ligi sa 34 osvojena boda, iza Burgosa koji ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku, dok prvoplasirani Las Palmas ima bod više.

Dobra vest za navijače oba tima je da Tenerife i Alaves nemaju problema sa povredama igrača, pa će u večerašnjem meču ekipe biti u najjačem sastavu.

Tenerife ima prednost u poslednjih deset međusobnih susreta sa Alavesom. Ostrvljani su pobedili na pet mečeva, dok je Alaves ostvario dva trijumfa, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone Tenerife je osvojio četiri boda u duelima protiv Alavesa.

NAŠ TIP: 0-1I&0-1II (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)