NJEGOŠ I DALJE ČEKA PRVENAC: Može li Granada probiti čuvenu odbranu Burgosa?

V.M.

11. 12. 2022. u 17:39 >> 17:39

PRVI zvanični meč ovih timova u njihovoj istoriji.

ЊЕГОШ И ДАЉЕ ЧЕКА ПРВЕНАЦ: Може ли Гранада пробити чувену одбрану Бургоса?

Profimedia

Domaćini pobedom mogu da se popnu na neko od mesta koje vodi u plej-of za La ligu, dok gosti imaju priliku da trijumfom zauzmu vrh tabele.

Granada igra solidno ove sezone i trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli sa 29 osvojenih bodova. U prethodna četiri kola ima dve pobede, poraz i nerešen rezultat koji su ostvarila preko nedelje na gostovanju u Malagi kada je bilo 1:1. Malaga je povela na tom meču pogotkom Ruben Kastra, ali je Hose Kaljehon poravnao i doneo bod svojoj ekipi.

Izabranici Paka Lopeza su najbolji domaćini u čitavoj Segudni, na devet utakmica osvojili su 23 boda sa gol razlikom 20:2. Nadaju se da će najbolji strelac lige Mirto Uzuni ponovo pronaći formu koja ga je krasila na početku kampanje, pošto je na poslednjih devet nastupa za klub postigao samo jedan pogodak.

Sa druge strane Burgos igra iznad svih očekivanja i trenutno je drugi na tabeli sa samo bodom zaostatka u odnosu na lidera Las Palmas. Nalazi se u identičnoj formi kao Granada. Savladalo je Santander i Ponferadinu, remizirao sa Saragosom, a preko nedelje je izgubio na svom terenu od Eibara sa 1:2 i na taj način mu je izmakla prilika da konačno preuzme poziciju lidera u Segundi.

Ekipa je poznata po svojoj tvrdoj odbrani, primili su samo devet golova u dosadašnjem toku takmičenja i ubedljivo su najbolja odbrana prvenstva. Sa klupe ih predvodi Hulijan Kaljero koji prikuplja velike pohvale od evropskih medija za posao koji radi sa ekipom limitiranog budžeta.

Ova dva tima nikada nisu imali priliku da se susretnu, tako da će im ovo biti prvi obračun u istoriji.

Očekujemo da Burgos nastavi sa svojom tvrdom igrom i da ćemo videti mali broj golova u Granadi.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna