HRVATSKI STRUČNJAK JE PREPORODIO VOLFSBURG! ''Stara dama'' će se i ove godine boriti za opstanak

V.M.

24. 01. 2023. u 18:47 >> 18:47

HERTA dočekuje razigrane ''zeleno-bele'' večeras od 20:30.

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК ЈЕ ПРЕПОРОДИО ВОЛФСБУРГ! Стара дама ће се и ове године борити за опстанак

Foto: Profimedia

Ekipa iz Berlina se nakon serije loših rezultata našla u zoni ispadanja i pokušaće pred svojim navijačima da prekine crni niz i pomeri se ka sredini tabele, sa druge strane Volfsburg igra fenomenalno. Na dominantan način je zapoečeo drugi deo sezone, trenutno je sedmi na tabeli i ako nastavi sa ovakvim igrama ubrzo će se naći na nekom od mesta koje garantuje Ligu šampiona iduće sezone.

Herta je prošle godine u baražu bila bolja od Hamburga i tako je opstala u ligi, a izgleda je očekuje slična sudbina i ove sezone. Pretposlednja je na tabeli i osvojila je 14 bodova u dosadašnjem toku takmičenja. Na poslednjih pet utakmica ostvarila je samo jednu pobedu, a u prvom susretu nakon pauze Bohum ju je savladao sa 3:1. ''Staru damu'' sa klupe predvodi Sandro Švarc koji je pod velikim pritiskom da zabeleži neki pozitivan rezultat ako želi da zadrži svoj posao. Domaćin je većinu svojih bodova osvojio u Berlinu, na osam utakmica kod kuće pokupio je deset poena.

Volfsburg je pre par dana dominatno savladao Frajburg sa 6:0 i tako je nastavio svoju sjajnu formu koja ga je krasila krajem prvog dela sezone. ''Vukovi'' su vezali pet pobeda u Bundesligi, a neporaženi su na poslednjih devet utakmica u eliti. Trenutno su sedmi i rapidno se približavaju samom vrhu tabele. ''Zeleno-beli'' su na osam gostovanja ove sezone osvojili 11 bodova. Ekipu sa klupe predvodi Niko Kovač. Hrvatski stručnjak je nakom klimavog početka sezone pronašao pobedničku formulu i njegova ekipa je u najboljoj formi u čitavoj Bundesligi.

Volfsburg ima malu prednost u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na prethodnih pet susreta viđene su dve pobede ''vukova'' uz isto toliko remija i trijumf Herte.

Domaćin će na ovom meču biti bez Ejukea, Jarštajna, Niderlehnera, Nsona i Stevana Jovetića.

Niko Kovač ne može da računa na Paula Otavija, Vimera i Nmečama.

Očekujemo da Volfsburg nastavi sjajnu seriju i upiše nova tri boda na gostovanju u prestonici.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode