SERGEJEV LACIO DESETKOVAN DOČEKUJE ŠAMPIONA: Milan mora da krene da pobeđuje

V.M.

24. 01. 2023. u 13:06 >> 13:06

''ROSONERI'' gostuju u prestonici od 20.45.

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ДЕСЕТКОВАН ДОЧЕКУЈЕ ШАМПИОНА: Милан мора да крене да побеђује

FOTO: Tanjug/AP

Laciju se nakon oduzimanja bodova Juventusu otvorila prilika da se plasira u Ligu šampiona, trenutno zaostaje tri boda za Romom koja je četvrtom mestu i pobedom na ovom susretu bi se izjednačio sa najvećim rivalom. Milanu je računica jednostavna, ako želi da osvoji titulu nema prava na kiks, mora da pobeđuje sve utakmice i da se nada da će Napoli ispustiti bodove.

Domaćin je trenutno šesti na tabeli sa 34 osvojena boda. U tri kola nakon pauze zabeležio je pobedu, poraz i remi. Prošle nedelje je upisao je prvi trijumf u drugom delu sezone, savladao je Sasuolo sa 0:2 golovima Zakanjija i Felipea Andersona. Pre par dana ''nebesko-plavi'' su slavili u Kupu Italije protiv Bolonje rezultatom 1:0 i zakazali su obračun sa Juventusom u četvrtfinalu. Ekipa Mauricija Sarija imaj jednu od najboljih odbrana lige, primila je 15 golova u dosadašnjem toku Serije A i samo je Napoli manje puta vadio loptu iz svoje mreže. 

Milan je drugi na tabeli, zaostaje 12 bodova za Napolijem ali je odigrao meč manje od njega. U poslednjih pet kola odigrao je čak tri remija i ostvario dve pobede. Na gostovanju Lećeu pre deset dana gubio je sa 2:0 na poluvremenu, izjednačio je do 70. minuta ali nije uspeo da postigne treći gol i upotpuni preokret. Branilac titule mora početi da pobeđuje umesto da igra remije kako bi se približio lideru. ''Rosoneri'' igraju promenljivo u gostima ove sezone, na devet utakmica van ''San sira'' pokupili su 16 bodova. Gost je postigao 35 pogodaka u Seriji A i jedan je od najboljih napada u Italiji.

Na prethodnih pet međusobnih duela Milan je slavio četiri puta uz jedan trijumf Lacija.

Domaćin će biti bez Ćira Imobilea, najboljeg strelca u istoriji kluba sa 190 pogodaka, koji se povredio protiv Sasuola, a odsutan će biti i Marko Gila.

Milan u prestonicu dolazi bez Balo-Turea, Florencija i Ibrahimovića, dok su upitni nastupi Radeta Krunića i Menjona.

Očekujemo ujednačenu utakmicu ali verujemo da je Milan kvalitetnija ekipa, kao i da će izostanak Ćira Imobilea biti prevelik izostanak za Lacio i zbog toga predlažemo dvojku.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu