KUP KRALJA JE BARSINO OMILJENO TAKMIČENJE: Na ''Nou kamp'' dolazi rado viđen protivnik

V.M.

25. 01. 2023. u 09:48

KATALONCI dočekuju Real Sosijedad u utakmici četvrtfinala španskog kupa.

КУП КРАЉА ЈЕ БАРСИНО ОМИЉЕНО ТАКМИЧЕЊЕ: На Ноу камп долази радо виђен противник

FOTO: AP/Tanjug

Barselona igra odlično ove sezone i ima sjajnu priliku da osvoji tripletu, pored trofeja u Španskom superkupu prva je u La ligi, a sigurno korača i u Kupu kralja. U goste joj dolazi Real Sosijedada koji je nije savladao punih šest godina i večeras će pokušati da prekine dominaciju Katalonaca u međusobnim duelima.

Domaćin je apsolutni rekorder po broju trofeja pobednika Kupa kralja. Osvajao je ovo takmičenje čak 31 put i ove sezone ima šansu da podigne tu brojku. Barsa je u dosadašnjem toku kupa ostvarila dve pobede. Prvo je bila bolja od Intersitija kada je u ludoj utakmici nakon produžetaka slavila sa 3:4 i u prošlom kolu je rutinski odradila posao protiv Seute, 0:5. 

Ćavijeva četa je u sjajnoj rezultatskoj seriji i vezala je šest pobeda u svim takmičenjima. Jedino razočaranje za lidera La lige su bili nastupi u Ligi šampiona. Zauzeo je treće mesto u grupi ''C'' i očekuje ga šesnaestina finala Lige Evrope, gde će ukrstiti koplja sa Mančester junajtedom.

Real Sosijedad je takođe u sjajnoj formi, ostvario je sedam uzastopnih trijumfa i u odličnom raspoloženju dolazi na stadion na kojem nije imao uspeha u skorijoj istoriji. Za vikend je savladao Rajo Valjekano i tako se zacementirao na trećem mestu Primere i ima odličnu priliku da nakon dugo godina obezbedi Ligu šampiona. Što se tiče Kupa kralja tu je za sada odigrao četiri utakmice. Redom je bio bolji od Kazalegasa, Korije, Logronesa i Majorke. Ekipa iz San Sebastijana je ovo takmičenje osvajala u tri navrata, poslednji put 2020. kada je u baskijskom finalu bila bolja od Atletik Bilbaa.

Kao što smo već napomenuli, Barsa dominira u međusobnim duelima ovih timova i ima sedam uzastopnih pobeda protiv Sosijedada. Već su se susreli ove sezone, u drugom kolu prvenstva Ćavijevi izabranici su pobedili rezultatom 1:4 na ''Anoeti''.

Domaćin nema problema sa povredama, ali se očekuje da izađe u donekle kombinovanom sastavu.

Sosijedad sa druge strane ima dosta izostanaka. Na večerašnjem meču će biti bez Gorosabela, Merina, Merkelanza, Pačeka, Umara Sadika, Davida Silve i Sole.

Verujemo da je Barsa kvalitetniji tim i uz veliki broj izostanaka kod gosta očekujemo njenu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)