BAJERN ISPRAVLJA KIKS IZ LAJPCIGA: ''Jarčevi'' naoštrili rogove protiv Verdera

M.T.

24. 01. 2023. u 15:45 >> 15:45

KELN je previše blizu opasne zone.

БАЈЕРН ИСПРАВЉА КИКС ИЗ ЛАЈПЦИГА: Јарчеви наоштрили рогове против Вердера

FOTO: AP/Tanjug

Nastavak sezone nije počeo po planu za Bajern, ali Bavarci imaju priliku da sve to isprave večeras od 20.30 kada na ''Alijanc areni'' u okviru 17. kola Bundeslige dočekaju Keln koji se raspucao u prethodnom kolu.

Bajern je bio u seriji od 10 pobeda u svim takmičenjima i nadali su se Bavarci da bi to mogli da nastave u prvom kolu drugog dela sezone u meču protiv Lajpciga. Međutim, tim koji je nekada vodio sadašnji trener Bajerna Julijan Nagelsman bio je rešen da zaustavi Bajern i u tome je delimično uspeo pošto je utakmica završena 1:1.

Iako je tim iz Minhena šesti put u sezoni propustio priliku da osvoji sva tri boda, to nije uticalo na njegovo prvo mesto na tabeli. Bajern ima 35 bodova, pet više od Ajntrahta iz Frankfurta, Union Berlina i Frajburga. Pred svojim navijačima Bajern nije izgubio više od godinu dana i to će biti dodatni adut Bavarca u meču protiv Kelna.

''Jarčevi'' su na prvom stepeniku u nastavku sezone silno obradovali trenera Štefana Bamgarta koji je sa zadovoljstvom mogao da gleda kako njegov tim uništava Verder. Već u 36. minutu je bilo 5:0 za Keln, da bi na kraju ''jarčevi'' ostvarili najubedljiviju pobedu u sezoni sa 7:1.

Ubedljivim trijumfom Keln je prekinuo niz od pet utakmica bez pobede u Bundesligi i sada je na 15. mestu sa 20 poena, jednim manje u odnosu na Verder i Bajer Leverkuzen.

''Jarčevi'' su samo pet bodova udaljeni od Štutgarta, prvog tima ispod crte i moraće da češće ponavljaju igre kao protiv Verdera kako ne bi dospeli u situaciju da se bore za opstanak. Protiv Bajerna će to međutim biti vrlo težak zadatak.

Jan Zomer debitovao je na golu Bajerna protiv Lajpciga i ostaće na gol-liniji, a zbog povreda Julijan Nagelsman, osim Manuela Nojera koji je zbog preloma noge završio sezonu, ne može da računa na Nusera Mazruija, Lukas Ernandeza, Sadio Manea i Buna Sara.

Trener Kelna Štefan Baumgart možda neće moći da računa na dvostrukog strelca u pobedi protiv Verdera Eljesa Škirija koji je zbog povrede članka zamenjen u 67. minutu, a ukoliko Tunišanin ne bude mogao da igra pridružiće se velikoj grupi povređenih igrača koju čine Mark Ut, Kristijan Pedersen, Luka Kilijan, Jan Tileman, Sebastijan Anderson i Florijan Dajc. Pored svih povređenih igrača, izostaće i Timo Hubers zbog bolesti.

Bajern je dominantan u odnosu na Keln sa devet pobeda u poslednjih deset mečeva, a ''jarčevi'' su jedini trijumf ostvarili u prijateljskom meču. Što se tiče Bundeslige, Keln je poslednji put savladao Bajern 2011. godine, odnosno nema trijumf već 16 mečeva protiv Bavaraca. U poslednjih deset mečeva ova dva tima samo jednom je bilo manje od tri gola na utakmici.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma