MAJNC SVE BLIŽE OPASNOJ ZONI: ''Milioneri'' grabe ka Ligi šampiona

M.T.

25. 01. 2023. u 09:15

DOMAĆIN je remijem startovao u nastavku sezone.

МАЈНЦ СВЕ БЛИЖЕ ОПАСНОЈ ЗОНИ: Милионери грабе ка Лиги шампиона

Foto: Profimedia

Majnc je upao u lošu formu pred mundijalsku pauzu i za sada nije uspeo da se trgne, a posebno će mu biti teško danas od 18.30 kada na ''MEVA arenu'' stiže Borusija Dortmund u okviru 17. kola Bundeslige.

Majnc je bio u seriji od tri uzastopna poraza, da bi u poslednjem kolu pred mundijalsku pauzu odigrao 1:1 sa Ajntrahtom. Međutim, tim Boa Svensona je već pet kola bez pobede pošto je u prvom kolu po nastavku sezone odigrao nerešeno sa Štutgartom. Takav niz koštao je Majnc mnogo bodova i pozicije 12 na tabeli sa 20 osvojenih bodova, pet više u odnosu na poslednja tri kluba u ligi, odnosno od zone ispadanja.

U narednih pet kola Majnc će četiri puta igrati kod kuće, ali ni to nije baš ohrabrujuća vest jer je pred svojim navijačima Svensonova ekipa pobedila samo jednu od poslednjih osam utakmica.

Poput Majnca, Borusija Dortmund je takođe imala pad forme i loše rezultate pred pauzu u Bundesligi pošto je doživela dva uzastopna poraza od Volfsburga i Borusije Menhengladbah. Ipak, po povratku sa pauze ''milioneri'' su u uzbudljivom meču savladali Augzburg sa 4:3. Augzburg je tri puta uspevao da izjednači, a sva tri boda je Borusiji doneo Rejna u 78. minutu.

Borusija je sada sa 28 bodova na šestom mestu tabele, sa dva boda manje od pozicija koje je vode u Ligu šampiona, a sedam manje u odnosu na vodeći Bajern, pa čak ni borba za titulu ne deluje nemoguće za tim Edina Terzića.

Trener Majnca Bo Svenson ima dosta problema pred meč protiv Borusije Dortmund pošto zbog povreda ne može da računa na Delana Burgcorga, Džonatana Burkarta i Marlona Mustafu, dok će izostati i Dominik Kor jer mora da odradi suspenziju zbog pet žutih kartona. Posle jedne utakmice suspenzije u tim se vraća Štefan Bel. U Borusiji neće biti Džada Belingema zbog žutih kartona, dok zbog povreda neće igrati Toma Menije, Abdulaj Kamara i Mateu Morej, a Marko Rojs i Emre Džan su pod znakom pitanja.

Majnc je uspeo tri puta da savlada Borusiju Dortmund u poslednjih deset mečeva, ali je poslednji trijumf ostvario u junu 2020. godine, a još je gori rezultat kada je Majnc domaćin jer je poslednji put pred svojim navijačima slavio 2014. ''Milioneri'' su šest puta savladali Majnc, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)