SEVILJA SEDAM GODINA ČEKA TRIJUMF: Barselona u seriji koja garantuje dobar rezultat

M.T.

05. 02. 2023. u 11:35

KATALONCI su na 14 mečeva bez poraza.

СЕВИЉА СЕДАМ ГОДИНА ЧЕКА ТРИЈУМФ: Барселона у серији која гарантује добар резултат

FOTO: Tanjug

Prošlih sezona je meč Barselona i Sevilje bio pravi derbi vrha tabele, ali ove sezone su se uloge izmenile. Katalonci dočekuju Andalužane koji su od početka sezone u donjem domu tabele na ''Kamp Nou'' večeras od 21 sat u okviru 20. kola La Lige.

Barselona izgleda fantastično ove sezone. Osim Lige šampiona gde su zaista igrali loše, Katalonci na svim ostalim frontovima deluju odlično. Od poraza protiv Bajerna krajem oktobra u Ligi šapiona, Barselona je nanizala 14 mečeva bez poraza i u međuvremenu već osvojila i prvi trofej u Superkupu Španije.

U prvenstvu je tim Ćavija Ernandeza posle remija sa Espanjolom nanizao četiri pobede, a u prethodnom kolu je savladan Betis sa 2:1. Kataloncima je to bila 16. pobeda u sezoni i na prvoj poziciji imaju 50 bodova, pet više od branioca titule Real Madrida, dok je Real Sosijedad sad već u ozbiljnom zaostatku sa 39 bodova.

Sevilja je do nedavno bila u zoni ispadanja, ali su uspeli Andalužani da sa tri pobede u prethodna četiri prvenstvena kola dođu makar malo do daha i izvuku se trenutno iz teške situacije. Jedini poraz je Sevilji nanela Đirona, dok je tim Horhea Sampolija uspeo da savlada Hetafe, Kadiz i Elče.

Zahvaljujući tim pobedama Sevilja je napredovala na tabeli i trenutno se nalazi na 14. poziciji sa 21 osvojenim bodom. Iako je uspela da izađe iz opasne zone, Sevilja nije daleko odmakla pošto ima samo dva boda više od Kadiza koji je prvi tim ispod crte u španskom šampionatu.

Ćavi Ferandez ima gotovo idealnu kadrovsku situaciju, pošto su se u tim protiv Betisa posle odrađene suspenzije vratili Robert Levandovski i Feran Tores, a jedino će izostati povređeni Usman Dembele koji bi mogao da se vrsti na teren krajem meseca u zavisnosti od toga kako bude išao njegov oporavak.

Situacija je znatno drugačija u Sevilji pošto Horhe Sampaoli nema na raspolaganju Marka Dmitrovića, Papu Gomeza, Aleksa Telješa, Markaa, Hesusa Manuela Koronu, Fernanda i Hesusa Navasa, a u tim se vratio posle meča pauze zbog kartona Erik Lamela.

Barselona je u poslednjih deset mečeva šest puta savladala Sevilju koja je upisala samo jedan trijumf i to u Kupu kralja, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom. Andalužani su poslednji put savladali Barselolu u La Ligi u oktobru 2015.godine.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024