OKRŠAJ NEKADAŠNJIH PREMIJERLIGAŠA: ''Latiksi'' su ponovo promenili trenera!

V.M.

06. 02. 2023. u 10:49 >> 10:49

BLEKBURN dočekuje Vigan u okviru 30. kola Čempionšipa.

ОКРШАЈ НЕКАДАШЊИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Латикси су поново променили тренера!

Foto: Profimedia

Domaćin se nalazi u lošem ritmu i pao je na osmo mesto, ali pobedom na današnjem susretu ima priliku da se vrati na neko od mesta koja vode u plej-of za Premijer ligu. Viganu ništa ne ide od ruke i poslednji je na tabeli. Sezonu je započeo sa Lijamom Ričardsonom na klupi, nakon loših rezultata zamenio ga je Kolo Ture koji se nije dugo zadržao i uprava je sada dovela Šona Malounija da spase klub od relegacije.

Blekburn je opao u formi i na prethodnih pet ligaških susreta ima samo jednu pobedu uz remi i tri poraza. U prošlom kolu podelio je bodove sa Bristolom rezultatom 1:1. Zanimljiv je podatak da je to bivšem prvaku Engleske bio tek prvi remi ove sezone! Pored njega slavio je 14 puta i doživeo 13 poraza. Domaćin je u dosadašnjem toku prvenstva skupio 43 boda, ako bi osvojio još tri poena večeras, popeo bi se na peto mesto i vratio u trku za plasman u Premijer ligu iduće sezone.

Vigan je u katastrofalnoj situaciji. Poslednju pobedu ostvario je protiv Blekpula sredinom novembra, a nakon nje je odigrao dva remija i doživeo čak pet poraza. U prošlom kolu izgubio je Lutona sa 0:2 i taj neuspeh je naterao upravu da ponovo promeni trenera. Gost ima 25 poena, što je četiri manje od Kardifa koji je prvi tim iznad crte i ako bi Malouni prodrmao ekipu, sa par dobrih rezultata Vigan bi mogao da se nađe izvan zone ispadanja. Igrači često umeju dobro da reaguju na promenu trenera i Škot se nada da će to i sada biti slučaj.

Na poslednjih pet duela ovih ekipa viđene su tri pobede Vigana uz remi i trijumf Blekburn. Susreli su se u devetom kolu ove sezone kada su ''latiksi'' slavili pogotkom Broudheda.

Domaćin će na večerašnjem duelu biti bez Barnsa, Betija, Hijama i Britena.

Šon Malouni na svom debiju neće moći da računa na Kera i Pirsa, dok je pod znakom pitanja Vajk.

Goleade su česte na ''Ivud parku'' ove sezone i verujemo da će to biti slučaj i na današnjem duelu.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)