SRPSKI OBRAČUN NA ČIZMI! Lacio bi da se održi u vrhu tabele

V.M.

06. 02. 2023. u 13:59 >> 13:59

VERONA dočekuje izabranike Mauricija Sarija na ''Bentegodiju'' od 18.30.

СРПСКИ ОБРАЧУН НА ЧИЗМИ! Лацио би да се одржи у врху табеле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra jako dobro u nastavku sezone i polako se penje sa samog dna, trenutno je na 18. poziciji i ima pet bodova manje od Specije koja je prva ekipa iznad crte. Lacio je neporažen na prethodna četiri ligaška susreta, podigao je formu i nalazi se u borbi za plasman u Ligu šampiona iduće sezone.

Delovalo je da je Verona zrela za Seriju B nakon nastupa u prvoj polusezoni, ali posle promene trenera za vreme pauze i dolaska Marka Zafaronija na klupu ekipa je značajno podigla nivo igara. U poslednjih pet kola domaćin ima dve pobede, isto toliko remija i samo jedan poraz. Pre sedam dana podelio je bodove sa Udinezeom, 1:1. U redovima kluba iz grada ljubavi nalazi se srpski reprezentativac Darko Lazović. Bivši igrač Crvene zvezde igra sjajno u poslednje vreme i u drugom delu sezone je postigao tri gola i podelio jednu asistenciju.

Lacio je preko nedelje propustio priliku da se plasira u polufinale Kupa Italije jer je izgubio na ''Alijanc stadionu'' rezultatom 0:1. Gost je neporažen u protekla četiri kola, ostvario je dve pobede uz isto toliko remija. Prošlog vikenda odigrao je 1:1 sa Fiorentinom. Izabranici Mauricija Sarija su trenutno četvrti na tabeli sa 38 bodova i nalaze se u jako neizvesnoj borbi za plasman u Ligu šampiona. Glavna odlika ''nebeskoplavih'' je odbrana, u dosadašnjem toku prvenstva su primili samo 16 golova i jedino je Napoli manje puta vadio loptu iz svoje mreže. Glavnu reč u ekipi italijanskog stručnjaka vodi Sergej Milinković-Savić. Srpski vezista je postigao četiri pogotka uz osam asistencija na 19 utakmica u Seriji A.

Na prethodnih pet međusobnih duela ovi timovi su potpuno izjednačeni, obe strane su slavile po dva puta, a viđen je i remi. Susreli su već u šestom kolu kada je Lacio bio bolji na ''Olimpiku'' rezultatom 2:0.

Domaćin će biti bez Henrija na ovom meču, dok su pod znakom pitanja Faraoni, Hrustić, Veloso i Verdi.

Gost nema značajnijih problema sa povredama i jedini koji odsustvuje je Radu.

Golovi su česta pojava kada igraju ovi timovi, verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)