AJNTRAHT MORA DA SE PAZI: Darmštat je već skinuo skalp prvoligašu u kupu

M.T.

07. 02. 2023. u 09:21 >> 09:21

OBA tima bez poraza u nastavku sezone.

АЈНТРАХТ МОРА ДА СЕ ПАЗИ: Дармштат је већ скинуо скалп прволигашу у купу

Foto: Profimedia

Ajntraht iz Frankfurta dočekaće večeras od 20.45 na ''Dojče bank parku'' lidera Cvajte Darmštat u osmini finala Kupa Nemačke. Domaćin će pokušati da četvrti put u poslednjih sedam sezona stigne do najboljih osam u ovom takmičenju.

''Orlovi'' imaju odličnu sezonu i za sada relativno lako preskaču prepreke, a tako je bilo i proteklog vikenda kada su očekivano savladali Hertu koja se bori za opstanak sa 3:0. Uprkos pobedi, Ajntraht je ostao nadomak mesta koje vodi u Ligu šampiona, trenutno je na petoj poziciji sa 35 bodova, jedan manje od Lajpciga i dva od Borusije Dortmund.

U prethodnoj rundi kupa Ajntraht nije imao težak posao pošto je sa 2:0 savladao Štutgart kikers, dok je u prvoj rundi bio bolji od Magdeburga sa 4:0. Ekipa Olivera Glasnera je u pet navrata podizala trofej u Kupu Nemačke, poslednji put 2018. godine.

Darmštat je lider druge lige i na veoma je dobrom putu da se ponovo nađe u društvu najboljih timova Nemačke posle šest godina. U prethodnom kolu  ''ljiljani'' su bili ubedljivi protiv Sandhauzena sa 4:0 i tako zadržali dva boda prednosti u odnosu na Hamburg.

Ekipa Torstena Libernehta već se pokazala kao opasna po bundesligaše u kupu pošto je u prethodnoj rundi iznenadila Borusiju Menhengladbah sa 2:1, dok je u prvoj rundi lako savladala Ingolštat sa 3:0, a protiv Ajntrahta ima priliku da prvi put posle 36 godina zaigra u četvrtfinalu takmičenja koje nikad nije osvojila.

Oliver Glasner ne može da računa na Erika Dina Ebimbea kojeg će povreda članka odvojiti od terena sve do početka aprila, dok su pod znakom pitanja učešća Farida Alidua i Jensa Grala. Može se očekivati da Glasner malo promeša sastav i očekuje se da među starterima budu Sebastijan Rode, Kristijan Jakić i Rafael Santos, igrači koji su protiv Herte uši sa klupe. Sa više problema pred ovaj meč se što se tiče igračkog kadra susreće trener Darmštata Torsten Liberneht. Gost će u Frankfurtu biti bez pomoći Patrika Fajfera, Matijasa Badera, Klausa Đasula i Arona Sejdela, ali se ne očekuje da tim bude u drugačijem sastavu od onog koji je ubedljivo savladao Sandhauzen.

Tek peti put će se ova dva tima sastati, prvi put u Kupu Nemačke. Sva četiri duela odigrana su u razmaku od dve sezone, koliko je Darmštat bio u Bundesligi, a oba kluba su ostvarila po dve pobede.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)