NJUKASL MORA DA DOBIJA OVAKVE UTAKMICE AKO ŽELI U LIGU ŠAMPIONA: ''Šumari'' su u padu forme

V.M.

17. 03. 2023. u 08:22

NOTINGEM forest dočekuje ''svrake'' u prvoj utakmici 28. kola Premijer lige

ЊУКАСЛ МОРА ДА ДОБИЈА ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ АКО ЖЕЛИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Шумари су у паду форме

FOTO:EPA

Njukasl se prošle nedelje vratio na pobedničke staze posle serije loših rezultata i tako održao korak za četvrtoplasiranim Totenhemom. Sa druge strane, Notingem je nakon dobrog otvaranja drugog dela sezone zapao u krizu, ali i dalje je van zone ispadanja i četa Stiva Kupera ispunjava cilj, a to je opstanak u eliti.

Domaćin je poslednju pobedu ostvario početkom februara kada je bio bolji od Lidsa sa 1:0, ali na pet utakmica posle toga doživeo je čak tri poraza i odigrao dva remija. Trenutno je 14. na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dva više od Bornmuta koji je prvi tim ispod crte.

Notingem većinu svojih bodova osvaja kod kuće, čak 20 od svojih 26 pokupio je na ''Siti graundu'' na kojem nije poražen na poslednjih pet susreta.

Forest je uz ''trešnjice'' najogra odbrana Premijer lige i primio je čak 47 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja.

Njukasl je prekinuo seriju od šest ligaških utakmica bez pobede savladavši Vulverhempton sa 2:1 minulog vikenda. ''Svrake'' su se tim trijumfom popele na peto mesto i sada ih očekuje potera za Totenhemom koji ima četiri boda prednosti, ali je odigrao i dve utakmice više u odnosu na ''crno-bele''.

Suprotno današnjem rivalu, izabranicima Edija Haua je najbolja odlika odbrana. Njuka je za sada primila samo 18 pogodaka, što je ubedljivo najmanje u čitavoj ligi.

''Svrake'' generalno dobro igraju u gostima ove sezone, na 12 utakmica osvojili su 18 bodova, ali nisu slavili van ''Sent Džejms parka'' još od kraja decembra kada su bili bolji od Lestera.

Ovo će biti prvi ovosezonski susret današnjih rivala, a poslednji put su ukrstili koplja pre pet godina kada je u EFL kupu Notingem slavio sa 3:1.

Domaćin standardno ima većih problema sa povredama, izostaće Henderson, Avonji, Boli, Mekena, Bjankon, Ričards i Čarli Vud.

Što se tiče gosta, Hau neće moći da računa na Frejzera, Gordona, Žoelintona i Krafta.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu kakvu Njukasl voli da igra, verujemo da će ostati neporažen i tako nastaviti poteru za četvrtim mestom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković