EMPOLI MORA PASTI U BERGAMU: Atalanta imala "viziranu" Ligu šampiona, a sada joj visi i Liga konferencija

O. M.

17. 03. 2023. u 08:41 >> 08:41

ATALANTA dočekuje Empoli u drugoj utakmici 27. kola italijanske Serije A.

ЕМПОЛИ МОРА ПАСТИ У БЕРГАМУ: Аталанта имала визирану Лигу шампиона, а сада јој виси и Лига конференција

Foto: Profimedia

Fudbaleri iz Bergama upali su u krizu usled koje su sa "sigurne" treće pozicije koja vodi u Ligu šampiona sada pali na šesto mesto, a i ta pozicija koja nudi "utešnu nagradu" u vidu plasmana u Ligu konferencija, ugrožena je od strane Juventusa koji je samo četiri boda iza "boginje provincije". 

Ako poslednji poraz od lidera i gotovo izvesnog budućeg šampiona Italije nije neočekivan, a isto možda može da se kaže i za poraz od aktuelnog nosioca "skudeta" na grudima, ekipe Milana, poraz od Lećea i mršavi remi sa Udinezeom na svom terenu nisu rezultati za divljenje.

Sve u svemu, jedna pobeda i jedan remi u poslednjih sedam utakmica, računajući i poraz od Intera u Kupu, doveli su izabranike Đanpjera Gasperinija u poziciju da više nemaju pravo na grešku, ukoliko žele da naredne sezone na stadionu "Gevis" ugošćavaju najbolje evropske ekipe. 

Empoli je možda idealan protivnik da se izađe iz krize. "Azuri" su u još većoj krizi nego što je slučaj sa Atalantom. Sedam utakmica ne znaju za pobedu otkad su sredinom januara šokirali Inter na "Meaci".

Na poslednja tri međusobna susreta ovih rivala pobeđivali su gosti. Atalanta je jesenas pobedila sa 2:0 u Empoliju, golovima Hansa Hatebura i Ademole Lukmana, a Empoli prošlog proleća sa 1:0 u Bergamu. Atalanta je današnjeg rivala na svom terenu poslednji put pobedila 2016. godine, bilo je 2:1.

Samo jedan pogodak na poslednje četiri utakmice, i to u porazu od Lećea u trenucima kad je pobednik već bio rešen, dodatno dokazuju da je za krizu rezultata Atalante kriva loša efikasnost.

Tri poslednje utakmice Atalante došle su 0-2 gola, a samo jedna od poslednjih osam otišla je u 3+. To je drastična promena u odnosu na period od septembra prošle do kraja januara ove godine kada samo dve od 12 utakmica ove ekipe nije bilo 3+.

Najbolji strelac tima Ademola Lokman postigao je 12 golova u sezoni, ali se nije upisao od pobede nad Sampdorijom, 28. januara. U međuvremenu je zabeležio jednu asistenciju i to protiv Lacija, kada je Atalanta poslednji put pobedila.

Izgleda da je i Gasperini izgubio poverenje u njega, pa ga je protiv Napolija držao na klupi do 90. minuta kad je zamenio defanzivca Toloija.

Sa druge strane, Empoli nema istaknutog golgetera, što i ne čudi kada je reč o ekipi koja ima četvrti najneefikasniji napad u Seriji A, odmah iza trojke koja je trenutno u zoni ispadanja. Trener Paolo Zaneti nada se da će napredak u tom segmentu doći kada se oporavi Matija Destro, koji je od letošnjeg dolaska iz Đenove zabeležio samo desetak nastupa, a samo jednom odigrao svih 90 minuta i to u porazu od Atalante u prvom delu sezone.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati