''PČELICE'' RETKO GUBE NA SVOM TERENU: Lester je vezao četiri poraza!

V.M.

18. 03. 2023. u 08:25

BRENTFORD dočekuje uzdrmane ''lisice'' od 16 časova.

ПЧЕЛИЦЕ РЕТКО ГУБЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Лестер је везао четири пораза!

FOTO: Tanjug

Nakon što je doživeo poraz od Evertona, domaćin se vratio na pobedničke staze savladavši Sautempton preko nedelje pogocima Ajvana Tonija i Vise i tako održao korak za vodećima na tabeli. Sa druge strane, Lester je u katastrofalnoj formi, doživeo je četiri vezana poraza i pao je na 16. mesto Premijer lige. 

Brentford igra odlično ove sezone i trenutno je osmi na tabeli. Osvojio je 41 poen za sada, što je samo poen manje od šestoplasiranog Liverpula i očekuje ga velika borba za plasman u Evropu iduće godine. Na poslednjih pet utakmica ''pčelice'' imaju dve pobede, odigrale su isto toliko remija i doživele pomenuti poraz od Evertona. 

Brentford pruža sjajne partije na svom terenu ove sezone, na 13 utakmica pokupio je 26 bodova, a jedini poraz naneo mu je Arsenal sredinom septembra kada je bilo 0:3. 

Nosilac ekipe je sjajni centarfor Ajvan Toni koji je postigao 16 golova i treći je na listi strelaca Premijer lige.

Lester je u ozbljinom padu forme i ako Brendan Rodžers ne probudi svoje izabranike preti im ispadanje iz elite. Gost je u dosadašnjem toku prvenstva skupio 24 boda i jedino što ga drži izvan zone ispadanja je bolja gol-razlika od Bornmuta koji je prvi tim ispod crte. ''Lisice'' se nalaze u crnoj seriji od četiri poraza, redom su gubili od Junajteda, Arsenala, Sautemptona i Čelsija. 

Zanimljiv je podatak da Lester ove sezone nije odigrao remi na gostvanjima, na 13 utakmica van ''King pauver stadiona'' ostvario je četiri pobede i doživeo čak devet poraza.

Što se tiče međusobnih duela tu prednost ima Lester koji je slavio na četiri od prethodnih pet susreta ovih timova, a viđen je i remi početkom tekuće sezone. 

Domaćin će biti bez Ajera, Janelta, Luisa-Potera i Strakoše.

Kod gosta, Rodžers ne može da računa na Bertrana, Fasa, Džastina, Tilemansa i Vestergarda.

Tradicionalno kada se susretnu današnji protivnici goleade su redovne, na poslednja četiri međusobna meča došao je gg i zbog svega toga verujemo da će biti pogodaka na ''Brentford komjuniti stadionu''.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)