BORBA ZA OPSTANAK U BUNDESLIGI: Može li Hofenhajm da prekine crnu seriju?

V.M.

18. 03. 2023. u 09:25

HOFENHAJM dočekuje Hertu u derbiju začelja od 15:30.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК У БУНДЕСЛИГИ: Може ли Хофенхајм да прекине црну серију?

Foto: Profimedia

Domaćin se nalazi u katastrofalnoj formi, vezao je osam poraza u svim takmičenjima (sedam u prvenstvu i jedan u kupu) i zacementiran je za dno tabele. Što se tiče gosta, Herta je dugo bila u zoni ispadanja, ali izabranici Sandra Švarca su podigli nivo igre i sada zauzimaju 15. poziciju, ipak briga oko opstanka još nije prebrinuta.

Poslednji koji se naplatio kod Hofenhajma je Frajburg, pre sedam dana bilo je 2:1 na ''Evropa-park stadionu''. Ono što je pozitivno za današnjeg domaćina je to što je nakon tri utakmice bez pogotka konačno zatresao mrežu protivnika, strelac je bio Stiler.

Izabranici Pelegrina Mataraca su doživeli čak 15 poraza ove sezone što je najviše u čitavoj Bundesligi, ali imaju samo dva boda manje od današnjeg protivnika i ako bi slavili mogli bi da pobegnu van zone ispadanja.

Herta je u solidnom ritmu, u proteklih pet kola ima dve pobede i isto toliko poraza uz prošlonedeljni remi sa Majncom, 1:1. ''Stara dama'' je tim bodom pretekla Štutgart i danas ima odličnu priliku da se protiv raštimovanog protivnika dodatno odmakne iz zone ispadanja. 

Četa Sandra Švarca je ubedljivo najgori gost u Bundesligi, na 11 utakmica je osvojila mizerna četiri boda i ostvarila samo jedan trijumf.

Na prvom ovoseznskom međusobnom duelu viđena je podela bodova, 1:1.

Mataraco ima velikih problema sa povredama jer mu izostaje čak devet prvotimaca, to su Bebu, Dolberg, Če, Brun Larsen, Kabak, Nsoki, Promel, Rudi i Fogt.

Herta će biti bez Boatenga, Ejukea, Boetiusa, Jarštajna i Nsone.

Domaćin će danas morati da napadne kako bi osvojio tri boda protiv direktnog rivala za opstanak, to bi trebalo da otvori prilike za kontre Herte i verujemo da će biti dosta prilika i golova na ''ProZero areni''.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak