"TREŠNJICE" KONAČNO PADAJU U BIRMINGEMU: Bornmut nikada nije izgubio od Aston vile

O. M.

18. 03. 2023. u 08:55

ASTON VILA i Bornmut sastaju se od 16 časova na ''Vila parku'' u okviru 28. kola engleske Premijer lige.

ТРЕШЊИЦЕ КОНАЧНО ПАДАЈУ У БИРМИНГЕМУ: Борнмут никада није изгубио од Астон виле

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Ekipi iz Birmingema ovo je drugi uzastopni meč protiv timova koji se bore za opstanak. Prošle nedelje podelili su bodove sa Vest hemom u Londonu (1:1). Tim bodom Vest hem je zadržao 17. mesto, jedno iznad zone ispadanja u kojoj je ostao Bornmut iako je u prošlom kolu iznenađujuće savladao Liverpul sa 1:0. Ako ništa drugo, "trešnjice" su tim trijumfom prepustile "fenjer" Sautemptonu, a usput pretekle i Lids.

Aston vila je trenutno jedanaesta i ima šanse da prvi put posle sezone 2010/11 sezonu završi u gornjoj polovini tabele Premijer lige. Novi menadžer Unaj Emeri, koji je krajem oktobra zamenio Stivena Džerarda, doneo je preokret u igri i uneo samopouzdanje u svlačionicu. 

Istina, izgubio je nekoliko utakmica, uključujući i šokantni poraz u FA kupu od Stivenejdža, ali je uspeo da na svakoj od 15 utakmica otkad je na dužnosti njegovi puleni bar po jednom zatresu mrežu protivnika, a došao je nakon što je ekipa pod vođstvom Džerarda postigla samo jedan gol na šest utakmica tokom oktobra.

"Trešnjice" su slavile u četiri prethodna duela ovih ekipa. Na prva tri susreta bilo je 2:1, a u prvom kolu ove sezone, Bornmut je pobedio sa 2:0, golovima Džefersona Lerme i Kifera Mura. Ranije nisu ni igrali jer je Bornmutu ovo tek šesta sezona u Premijer ligi, a tri od prethodnih pet Aston vila je provela u Čempionšipu. Igrali su jedan meč u FA kupu i to je jedini put kada je Aston vila pobedila u međusobnim susretima. Bilo je to u šesnaestini finala u sezoni 2014/15, u kojoj je Bornmut izborio plasman u Premijer ligu.

Unaj Emeri za ovaj meč neće moći da računa na Filipea Kutinja koji je van stroje od utakmice sa Arsenalom, kao ni na Bubakara Kamaru koji se povredio u pretprošlom kolu protiv Kristal palasa. Neizvestan je nastup Belgijanca Leandrea Dendokera koji nije bio u komnkurenciji za tim ni u jednoj od prethodne dve utakmice, zbog povrede ruke koju je zaradio kod kuće.

Menadžer "trešnjica" Gari O'Nil nema povređenih igrača, pošto se oporavio Hamed Traore, ali je pitanje da li ima snage za celu utakmicu.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)