''SVECI'' MARŠIRAJU KA TITULI: Ren nemoćan da prekine strašni niz nepobedivosti domaćina na ''Parku prinčeva''

O. M.

19. 03. 2023. u 10:00

PSŽ će u nedelju na ''Parku prinčeva'' igrati protiv Rena u meču koji bi mogao da utiče na konačni ishod trke za titulu Lige 1.

СВЕЦИ МАРШИРАЈУ КА ТИТУЛИ: Рен немоћан да прекине страшни низ непобедивости домаћина на Парку принчева

FOTO: Tanjug/AP

"Sveci" su lideri i imaju deset bodova više od prvog pratioca Olimpika iz Marseja, na 11 bodova do kraja. Izabranici Kristofa Galtijea pobedili su kao gosti sa 2:1 ekipu Bresta u poslednjoj utakmici šampionata, time produživši niz pobeda na četiri.

Ren je odigrao bez golova protiv Oksera na gostovanju na ''Abe Dešan stadionu'', nakon jučerašnje pobede Lila, ''crveno-crni'' su pali na šesto mesto i danas moraju trijumfovati kako bi se vratili na mesto koje vodi u Ligu konferencija. 

Prethodni duel ovih ekipa zbio se u januaru u Renu, a pripao je domaćoj ekipi koja je golom Hamarija Traorea osvojila tri boda. Istim rezultatom, 1:0, završen je i poslednji susret na Parku prinčeva, kada je Kilijan Mbape tek u drugom minutu nadoknade doneo pobedu "svecima".

Upravo je Mbape ove godine najvažniji igrač u trci Parižana ka novoj tituli. Prvi je strelac tima i cele lige sa 19 golova.

Amin Guiri i Martin Terije su udarne igle Rena u napadu, svaki je po devet puta pogađao protivničke mreže, ali je Terije već duže povređen i neće igrati protiv "svetaca".

U 13 mečeva Lige 1 kod kuće ove sezone, PSŽ je neporažen sa 11 pobeda i dva remija. Kada se računaju i prethodne sezone, taj niz Parižana traje od aprila 2021. godine i poraza od Sent etijena, od kada su spojili 35 utakmica bez poraza kod kuće, od čega imaju 30 pobeda i samo pet remija.

Ren je ove sezone ostvario tri pobede i pet nerešenih u gostima, osvojivši nešto više od trećine mogućih bodova (14 od 39).

U poslednjih šest ligaških mečeva, PSŽ je pobedio u pet i izgubio jedan, od Monaka u gostima. Ren je za to vreme pobedio dva puta, remizirao jednu i izgubio tri utakmice. PSŽ je najefikasniji tim lige, dok je Ren peti na toj listi, ali je na svakoj od poslednjih pet utakmica današnje gosta došlo je 0-2 gola, ne računajući produžetke u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Šahtjora (bilo je 1:0 u regularnih 90 minuta).

Poduži je spisak igrača obe ekipe koji neće moći da nastupe. kod domaćina to su Hakimi, Markinjos, Mukiele kao i dvojica za koju je sezona završena, Nejmar koga očekuje operacija skočnog zgloba i Kimpembe.

Pored pomenutog Terijea, za Ren neće nastupiti ni njegova alternativa Žeremi Doku, kao ni defanzivac Asinjon i portugalski vezista Šeka.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije