KATALONCI POD IMPERATIVOM POBEDE: ''Jorgandžije'' igraju bez pritiska u završnici prvenstva

V.M.

24. 05. 2023. u 08:41

ESPANjOL će dočekati Atletiko Madrid u utakmici 36. kola La lige.

КАТАЛОНЦИ ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Јорганџије играју без притиска у завршници првенства

Foto: Tanjug

Domaćin se nalazi usred velike borbe za opstanak tri kola pre kraja. Pretposlednji je na tabeli sa 34 osvojena boda i morao bi danas da napadne od prvog minuta jer zaostaje četiri poena za Valjadolidom (prvi tim iznad crte) koji je sinoć savladao Barselonu. Sa druge strane, Atletiko je odavno izgubio priliku da se bori za titulu i osigurao Ligu šampiona, ali Čolo Simeone nije dozvolio opuštanje u njegovoj četi koja je slavila na četiri od prethodnih pet ligaških utakmica.

Katalonci su za vikend ostvarili veoma bitnu pobedu protiv Raja Valjekana (1:2) i njome su ostali u trci za opstanak. Espanjol mora da nastavi u tom ritmu i pred svojim navijačima na ''RCDE stadionu'' proba da osvoji nove bodove.

Domaćin je u posldnje vreme zaboravio da igra nerešeno i na proteklih pet ligaških utakmica ostvario je dve pobede i doživeo tri poraza.

Između Espanjola i Valjadolida na tabeli se nalazi Hetafe koji ima bod više od Katalonaca, a siguran nije ni šesnaestoplasirani Kadiz koji je jednak po broju poena sa Valjadolidom i očekuje nas velika borba za opstanak u završnici prvenstva.

Što se tiče Atletika, njemu je jedino preostala borba za drugo mesto sa svojim najvećim rivalom Real Madridom. ''Jorgandžije'' su dosta slabo igrale u prvom delu sezone, ali Simeone je konsolidovao svoju četu nakon Svetskog prvenstva i doveo je u sam vrh tabele.

Madriđani su u najboljoj formi u La ligi ako bi se gledalo poslednjih deset kola, u kojima su osvojili 24 boda. Jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Atletika je Antoan Grizman koji se ove sezone vratio u prepoznatljivu formu i jedan je od najboljih igrača u prvenstvu sa po 13 postignutih golova i podeljenih asistencija.

Domaćin će biti bez Gorija i Bretvajta.

Gost ima velikih problema sa izostancima, sigurno neće biti Depaja, Mandave i Savića, dok su pod upitnikom Lemar, Ljorente, Oblak i Alvaro Morata.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, Espanjol je krajem prvog dela sa igračem manje poveo preko Dardera, dok je Atletiko u nastavku stigao samo do izjenačenja pogotkom Žoaa Feliksa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024