SRPSKA ČETA U BORBI ZA TROFEJ: ''Neroazuri'' brane naslov osvajača Kupa Italije

V.M.

24. 05. 2023. u 10:54 >> 10:54

U finalu Kupa Italije fudbaleri Fiorentine i Intera ukrstiće koplja od 21.00 na čuvenom ''Olimpiku''.

СРПСКА ЧЕТА У БОРБИ ЗА ТРОФЕЈ: Нероазури бране наслов освајача Купа Италије

FOTO: Tanjug/AP

"Viola" se nada da je konačno došlo vreme da se prekine post od 22 godine bez trofeja i prvu priliku za to imaće večeras protiv čete Simona Inzagija koja je ove sezone već osvojila Superkup Italije i sjajne igre u završnici sezone pokušaće da kruniše osvajanjem novog trofeja.

U večerašnjem duelu imaćemo obračun ekipa koje su se plasirale u finale evropskih takmičenja. Fiorentina će se sastati sa Vest hemom u finalu Lige konferencija, dok će Inter imati ''nemoguć'' zadatak da u borbi za ''ušati'' trofej savlada Mančester siti.

Što se tiče samog Kupa Italije, ''ljubičasti'' nisu imali većih problema pri dolasku do poslednjeg stepenika. Odiseju su započeli u osmini finala kada su bili bolji od Sampdorije pogotkom Antonina Baraka, nakon toga je izbačen Torino (2:1), dok je u polufinalu četa Vinčenca Italijane bila bolja od Kremonezea ukupnim rezultatom 2:0.

Fiorentina je ovo takmičenje osvajala šest puta u svojoj istoriji, poslednji put 2001. kada je u finalnom dvomeču savladalu Parmu (1:0,1:1).

Inter je izgledao dosta loše tokom većeg dela sezone, ali četa Simonea Inzagija je uhvatila zalet u pravom trenutku i večeras ima priliku da uhvati dodatan zalet pred veliko finale sa Sitijem. ''Neroazuri'' su svoje takmičenje u Kupu Italije takođe započeli u osmini finala, bili su blizu ispadanja protiv Parme, ali je Lautaro Martinez izjednačio krajem regularnog dela igre, da bi u produžetku prolaz osigurao Aćerbi. Nakon toga rutinski je odrađen posao protiv Atalante (1:0), a u polufinalu u ''Derbiju Italije'' izbačen je Juventus (1:1, 1:0).

Inter je ovo takmičenje osvajao u osam navrata, poslednji put prošle godine kada je u veoma interesantnom finalu nakon produžetaka bio bolji od Juventusa rezultatom 4:2.

Jedini koji će izostati u redovima Fiorentine je Sirigu, dok će kod nominalnog gosta meč propustiti Škrinjar, Dalber i Mkhitarijan.

Ovo će biti treći obračun današnjih rivala u tekućoj sezoni, na ''Artemio Frankiju'' je slavio Inter, dok se Viola osvetila na ''Đuzepe Meaci''.

Očekujemo jedan veoma zanimljiv meč, oba tima su za vikend u kombinovanim sastavima poražena, večeras će izaći u prvim postavama od kojih verujemo da je Interova kvalitetnija i da će to pokazati na terenu.

NAŠ TIP: Ide dalje 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)