BORBA ZA EVROPU: Baskijci bi da se zacementiraju na sedmom mestu

V.M.

25. 05. 2023. u 09:05

OSASUNA će od 21.30 ugostiti Atletik Bilbao na ''El Sadaru''.

БОРБА ЗА ЕВРОПУ: Баскијци би да се зацементирају на седмом месту

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima se nalaze u grupi ekipa koje se bore za sedmo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Kolonu predvodi Bilbao koji je sedmi sa 50 osvojenih bodova, iza njega su Đirona i Sevilja sa jednim, odnosno dva boda manje, dok na desetoj poziciji svoju šansu vreba i Osasuna koja zaostaje tri poena za baskijskim velikanom. 

Od povratka u La ligu 2019. godine, Osasuna je završavala deseta ili jedanaesta u tri uzastopne sezone, ali četa Jagobe Arasatea ovog puta ima priliku da poboljša taj učinak i u potpunosti se priključi borbi za Ligu konferencija pred svojim navijačima.

Forma svakako nije na strani domaćina koji je poražen na četiri od svojih prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima, uključujući finale Kupa kralja u kojem je bolji bio Real Madrid (1:2). 

Ipak, priča je drugačija u Pamploni gde je domaća ekipa pobedila u tri od prethodna četiri susreta na svom terenu, uz uzastopne trijumfe nad Elčeom i Betisom, koje su prethodili pobedi od 3:1 protiv Almerije na ''El Sadaru'' početkom maja. Uprkos činjenici da su samo četiri tima postigla manje golova u La ligi od Osasune (32) u dosdašnjem toku sezone, ''rohiljosi'' su se raspucali na ''El Sadaru'' na kojem su osam puta tresli mrežu protivnika na poslednja četiri susreta.

Bilbao je za vikend osvojio zlata vredne bodove u pobedi protiv Selte (2:1) i tako je prekinuo post od skoro mesec dana bez trijumfa u La ligi. Heroj pobede bio je Injaki Vilijams koji je sa golom i asistencijom sačuvao ''lavove'' na sedmoj poziciji.

Kako Osasuna igra dobro kod kuće, tako i Bilbao odlično nastupa van ''San Mamesa''. Na proteklih pet utakmica u gostima Baskijci su osvojili deset poena i doživeli samo jedan poraz od strane Viljareala.

Ovo će biti četvrti međusobni duel današnjih rivala u tekućoj sezoni. U ligi su podelili bodove, dok je u polufinalu Kupa kralja bolja bila Osasuna ukupnim rezultatom 2:1.

U redovima domaćina neće biti već duže povređenog srpskog internacionalca Darka Brašanca i Naća Vidala, dok će kod baskijskog velikana odsustvovati Alvarez, Garsija, Erera, Martinez, Morsiljo.

Obračuni Osasune i Bilbaa su dosta tvrdi ove sezone i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone