REALU PRETI NAJGORI PLASMAN U POSLEDNJIH 19 GODINA: Rajo je jesenas pobedom u Valjekasu svrgnuo "kralja" sa prve pozicije

O. M.

24. 05. 2023. u 08:58

REAL iz Madrida dočekuje Rajo Valjekano na Santjago Bernabeu u meču La Lige u sredu od 19.30.

РЕАЛУ ПРЕТИ НАЈГОРИ ПЛАСМАН У ПОСЛЕДЊИХ 19 ГОДИНА: Рајо је јесенас победом у Ваљекасу свргнуо краља са прве позиције

FOTO: Tanjug/AP

Blankosi su posle poraza od Mančester sitija u revanšu polufinala Lige šampiona izgubili i u prvenstvu i to od Valensije koja je tom pobedom verovatno sačuvala prvoligaški status.

Real će sledeće sezone sigurno igrati Ligu šampiona, ali nije poznato da li će sezonu završiti kao drugi, treći ili kao četvrtoplasirani, što bi kraljevskom klubu bilo izjednačenje najgoreg plasmana u 21. veku (bili su četvrti i 2004. godine).

Poraz od Valensije bio je četvrti uzastopni na gostovanjima u svim takmičenjima. Prethodno su izgubili i od Sitija, Real Sosijedada i Đirone, a na te četiri utakmice primili su ukupno 11 i postigli samo dva gola.

"Slepi miševi" pobedili su golom Dijega Lopeza, a meč je osim poraza Reala obeležio i novi skandal sa rasističkim uvredama upućenim mladom krilu Blankosa Vinisijusu Žunioru. Meč je zbog toga bio i prekinut na desetak minuta, a Vinisijus je isprovociran ovim nemilim događajima, zaradio i crveni karton.

Mladi Brazilac je na društvenim mrežama kasnije prokomentarisao ove događaje rečima da je rasizam prihvaćen kao normalna stvar u La ligi, na šta je reagovao predsednik FIFA Đanii Infantino podrškom Vinisijusu i objavom da "rasizmu nema mesta u fudbalu".

Poslednji susret Reala i Raja doneo je iznenađujući trijumf "crvenih munja" koji su do trjumfa stigli igrajući pola sata sa igračem manje i u tom periodu postigli i pobedonosni gol. Poveli su golom Santija u petom minutu, ali je Real preokrenuo golovima Modrića i Militaa do 41, da bi u 45. već bilo 2:2 jer je izjednačenje Raju doneo Garsija. Pobedonosni pogodak delo je Treha koji je mrežu Kurtoe zatresao u 67. minutu, šest minuta nakon što je Iraola isključen.

Posle tog poraza, prvog u sezoni, Real je izgubio prvo mesto i nikada ga više nije vratio do kraja sezone.

Ipak statistika međusobnih susreta na "Santjago Bernabeu" nikako ne ide u prilog Raju koji je poražen na 11 uzastopnih gostovanja u "Čamartinu". Posebno se pamti 2015. godina kada je Rajo igrao hrabro i otvoreno iako je više od sat vremena imao dva igrača manje, što ga je koštalo poraza od 10:2. Četiri gola tada je postigao Garet Bejl, tri Karim Benzema, dva Kristijano Ronaldo i jedan Danilo, dok su za ekipu iz Valjekasa pogađali Amaja i Hozabed. Rajo je, inače, dok se igralo 11 na 11, vodio sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna