AKTUELNI ŠAMPION BLIZU FINALA: Meč lopta za crveno-bele!

M.M.

16. 05. 2022. u 12:51

KOŠARKAŠI Crvene zvezde gostovaće Cedevita Olimpiji u drugoj utakmici polufinala ABA lige.

АКТУЕЛНИ ШАМПИОН БЛИЗУ ФИНАЛА: Меч лопта за црвено-беле!

FOTO: ABA liga

Crvena zvezda je počela lov na svoj šesti trofej u regionalnom takmičenju, do finalne serije ih deli samo još jedna pobeda. Trijumfom u Ljubljani bi obezbedili sebi duži odmor od narednog protivnika, jer će Budućnost i Partizan morati da odigraju odlučujući meč u srpskoj prestonici.

Dejan Radonjić je čovek koji je stvorio sistem u klubu. Crnogorac je trener koji izvlači maksimum od svojih pulena.

Crveno-beli su uz malo sreće mogli da zaigraju i nokaut fazu Evrolige, međutim, iskustvo u pojedinim utakmicama im je zafalilo kako bi došli do tog uspeha.

Kako momci sa Malog Kalemegdana igraju ove sezone, najbolje svedoči to što su od četiri učesnika fajnal-fora "rušili" čak tri, samo Barseloni nisu uspeli da uzmu skalp u regularnom delu.

Ekipa je predvođena sjajnim Nikolom Kalinićem koji je pravi vođa na terenu, a ostali saigrači ga sjajno prate.

Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Sa druge strane, Cedevita je tim sastavljen od "strašnih" imena. Jaka Blažič je glavna pokretačka snaga i sigurno jedan od najboljih napadača u ligi, kada uđe u svoj ritam jako ga je teško zaustaviti.

Odlično ga prate Džejkob Pulen i Jogi Ferel. Najveći problem ekipe Jurice Golemca je uigranost, Cedevita većinu situacija završava individualnim kvalitetom, što se najbolje videlo u prvom meču u Beogradu.

Popularni "zmajčeki" su se dobro držali do poluvremena, ali gledajući situaciju na terenu, samo je bilo pitanje vremena kada će se crveno-beli rezultatski odlepiti.

Tako je i bilo, domaćin je tokom čitavog drugog poluvremena držao razliku na desetak poena i mirno priveo meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Luka Mitrović sa 21 poenom, a pratio ga je Kalinić sa 17. Kod poraženih najviše se istakao Jaka Blažič sa 20 poena.

Večeras očekujemo utamicu sa velikim brojem poseda, Cedevita je jedna od onih ekipa koja voli da ubrzava ritam i igra za poen više.

Naša procena je da će granica poena na poluvremenu biti prebačena.

NAŠ TIP: +80,5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)