SEDMORO POPOVIH DOBILO NOVU KUĆU: "Pošta Srbije", SPC i grad Kikinda, kupili novi dom za porodicu koja je ostala bez krova nad glavom

R. ŠEGRT

11. 03. 2022. u 11:00

PORODICA Popov iz Kikinde, sa sedam članova, više neće strahovati da će im se srušiti krov na glavu, kako je to bilo sredinom decembra. Konačno su dobili kuću, na novoj adresi, a poklonilo im je JP "Pošta Srbije". Omer Popov (41), njegova žena Gordana i četvoro maloletne dece, od 10, 13, 15 i 17 godina, kao i Omerov brat Marinko (44), sada žive u Ulici Jovana Radaka, u naselju Veliki bedem.

СЕДМОРО ПОПОВИХ ДОБИЛО НОВУ КУЋУ: Пошта Србије, СПЦ и град Кикинда, купили нови дом за породицу која је остала без крова над главом

Porodica Popov sa donatorima na svojoj novoj adresi / Foto R. Šegrt

Njima se minulog decembra, urušila stara trošna kuća na Melinom groblju, u kojoj su godinama živeli. Budući da nisu imali gde da se presele, četvoro dece je čak bilo i u hraniteljskoj porodici, gde su ih smestile socijalne službe. U pomoć je, potom, pritekla SPC, jer je urušena kuća bila njihovo vlasništvo, pa su svi članovi porodice Popov privremeno smešteni na drugoj adresi. Tri meseca bili su podstanari, a kiriju je plaćala SPC.

- Danas smo presrećni i prezadovoljni. Kada se kuća urušila bili smo uplašeni i živeli smo u neizvesnosti. Posle tri meseca sada smo na sigurnom i imamo gde da nastavimo normalan život. Kuća je veća od one u kojoj smo živeli, udobinija je, ima kupatilo, struju, gas, telefon. Imamo dovoljno prostora, garažu i dvorišne prostorije, tako da smo svi vrlo zadovoljni i zahvalani svima koji su nam pomogli - kaže Omer Popov.

Kuća za sedmoro Popovih kupljena je u zajedničkoj akciji Grada Kikinde, "Pošte Srbije" i SPC i koštala je oko 2,5 miliona dinara, a najviše od oko dva miliona dala je "Pošta". Zato su sreću u novim uslovima Popovima u četvrtak poželeli Zoran Đorđević, direktor JP "Pošta Srbije", i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

- Želimo da budemo na usluzi svojim građanima i da pokažemo društvenu odgovornost. Kada nam se obratio gospodin Lukač nismo imali dilemu. Ova sedmočlana porodica zaslužuje svu našu brigu i zadovoljstvo nam je da je zbrinuta - rekao je Đorđević.

Gordana Popov / Foto R. Šegrt

Braća Omer i Marinko Popov od rođenja su živeli na Melinom groblju, u kući koja je bila u vlasništvu SPC. Na korišćenje, bez naknade, dobili su je još njihovi roditelji, jer su održavali groblje. I braća žive od socijalne pomoći i zarade od kopanja grobova koju im daju porodice pokojnika. Četvoro Omerove dece ide u školu, dvoje su osnovci, a dvoje srednjoškolci.

- Oni su sami odabrali kuću. Ima oko 65 kvadrata stambene površine i još toliko pomoćnih prostorija, a ima i okućnicu. Grad će pomoći u sređivanju dokumentacije i opremanju kuće - najavio je Lukač.

NOVA KUĆA, STARI POSAO

ODGOVARA nam što je nova kuća blizu Melinog groblja, jer ćemo brat i ja i dalje da održavamo grobove i kopamo rake. Sada konačno imamo i struju, a ako dobijemo i nešto nameštaja, deca će moći da se druže sa drugarima - objasnio je Omer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)