BESPOVRATNIH 600 MILIONA DINARA: Konkursi Ministarstva privrede

S. B.

25. 01. 2022. u 15:46

MINISTARTSVO privrede raspisalo je tri javna poziva, pa će preduzeće moći da konkurišu za deo od ukupno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava.

БЕСПОВРАТНИХ 600 МИЛИОНА ДИНАРА: Конкурси Министарства привреде

FOTO Depositphotos

Novac je namenjen podsticanju preduzetništva kroz - razvojne projekte, započinjanje poslovanja i podršku ženama preduzetnicama i mladim. Sva tri programa realizuju se kao kombinacija bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj, tako da će ukupna vrednost podržanih projekata biti višestruko veća. Javni pozivi za navedene programe podrške oglašeni su 24.01.2022. godine i biće otvoreni do utroška sredstava.

U okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2022. godini Ministarstvo je opredelilo 350 miliona dinara bespovratnih sredstava. Za početnike u poslovanju Ministarstvo je obezbedilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava. Program za podršku ženama preduzetnicama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju se sprovodi u 2022. godini, nakon uspešnog pilot programa u 2021. godini. Kroz program je opredeljeno 100 miliona dinara bespovratnih sredstava, namera je da se pruži podrška u poslovanju ženama i mladim do 35 godina starosti, koji predstavljaju posebno osetljivu ciljnu grupu preduzetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)