NAPREDNJACI I SOCIJALISTI IMAJU VEĆINU: Završeni lokalni izbori u glavnom gradu, koji su ponovljeni na dva biračka mesta

Milica Stanojković - Ljiljana BEGENIŠIĆ

22. 04. 2022. u 17:45

RASPORED mandata u Skupštini Grada Beograda ostao je isti i posle ponovljenih izbora na dva biračka mesta, na Zvezdari i u Rakovici. Lista oko naprednjaka ima 48 odborničkih mesta, "Ujedinjeni za pobedu Beograda" - 26, koaliciji "Moramo" pripada 13, socijalisti su na osam odborničkih mesta, NADA je osvojila sedam, dok su i Dveri i Zavetnici zauzeli po četiri mesta u lokalnom parlamentu.

НАПРЕДЊАЦИ И СОЦИЈАЛИСТИ ИМАЈУ ВЕЋИНУ: Завршени локални избори у главном граду, који су поновљени на два бирачка места

Foto Z. Jovanović

- Ovi izbori nisu promenili raspored mandata, jer je reč o malom broju biračkih mesta, kao i upisanih i izašlih birača - potvrdio je, za "Novosti", Zoran Lukić, predsednik Gradske izborne komisije.

Inače, ovaj raspored odborničkih mandata znači da većinu za formiranje gradske vlasti imaju stari partneri - socijalisti i naprednjaci sa 56 od ukupno 110 mesta u gradskoj skupštini.

- Naprednjaci će formirati vlast u Beogradu i odlučivaće ko će biti gradonačelnik - poručio je predsednik IO SNS Darko Glišić.

A zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da je opozicija doživela debakl zbog ponašanja nakon izbora, kada se videlo da opozicione stranke nemaju nikakav program, i da su se ujedinili samo oko fotelja i funkcija.

- SNS je apsolutni pobednik u Beogradu sa 38 odsto glasova što je 17 odsto više od sledeće liste u gradu, na parlamentarnim izborima osvojila je tri puta više od naredne liste, a na predsedničkim četiri puta više - poručio je Vesić. - Ujedinili su se i levi i desni, oni koji misle da treba da budemo deo Rusije sa onima koji tvrde da je srpski narod počinio genocid u Srebrenici. Odjednom im nije bila važna nikakva ideologija, već da se skupe i vide ko će koje preduzeće da dobije. To je jedina njihova politika i to su građani kaznili.

Novosti

Vesić je dodao da je predsednik Vučić posle izbora vodio odgovornu politiku i razgovarao sa svima koji su relevantni na političkoj sceni i da je time pokazao veliku ozbiljnost i mudrost za razliku od opozicije.

- Izborni rezultati su dokaz velikog poverenja naroda u politiku Aleksandra Vučića, pogotovo što smo na izborima bili sami protiv svih - istakao je Vesić. - Ono što smo mi kao stranka ponudili bilo je nastavak reformi, bolji životni standard i ono što je trenutno najvažnije mir i stabilnost.

SNS BI PRIHVATIO NOVO GLASANjE

GORAN Vesić je podsetio da je Vučić već najavio da će, ako opozicija bude to tražila, predložiti stranci da se izbori ponove:

- Ako predsednik Vučić uputi takav predlog Glavnom odboru SNS, siguran sam da će stranka njegov predlog da prihvati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije