TRNOVAC "TRN" ZA KRAJ IZBORA: Zaustavljeno konstituisanje parlamenta i nove izvršne vlasti

J. Stojković

19. 06. 2022. u 07:13

ČETVRTI put glasaće u četvrtak, 23. juna, 1.089 upisanih birača na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu.

ТРНОВАЦ ТРН ЗА КРАЈ ИЗБОРА: Заустављено конституисање парламента и нове извршне власти

Foto N. Karlić

Ovu odluku donela je Republička izborna komisija nakon što je Upravni sud poništio ponovno glasanje na izborima za narodne poslanike, sprovedeno 27. maja, a na zahtev Koalicije Albanaca Doline koju predvodi Šaip Kamberi.

Božidar Anđelković, predsednik opštinskog odbora SPS u Bujanovcu, za "Novosti" je juče komentarisao da on lično nema dilemu da će se rezultati ponoviti.

- Upravni sud je sigurno imao dokaz čim je doneo takvu odluku, ali zaista ne očekujem da će se bilo šta promeniti. Kamberi pokušava da po svaku cenu uđe u skupštinu, ali mislim da to neće uspeti ni ovoga puta. Ima više od hiljadu upisanih birača, jedva 600 izađe na glasanje - ističe Anđelković.

Dejan Ristić

Zoran Antić

Zoran Antić, predsednik SPS u Vranju, koji je koordinirao sa vrhom partije u izbornom procesu i pružao logističku podršku, takođe smatra da neće biti nekih velikih promena u izbornom rezultatu, ali da treba obratiti pažnju na nepravilnosti:

- Komisija je dala svoje mišljenje, Upravni sud je poništio ta rešenja. Time se svakako odlaže konstituisanje skupštine i svih organa vlasti, ali izborna procedura mora da se poštuje i izbori će biti završeni tek kada bude sve regularno na glasanju - kaže Antić.

On dodaje da će socijalisti i ovoga puta imati svoje kontrolore i da će ispoštovati sve procedure:

- Nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat kao i prošli put, koji će omogućiti da zadržimo 32. mandat.

Što se tiče eventualnih nepravilnosti, on kaže da se u Velikom Trnovcu koristi "neuobičajeno" glasanje:

- Glasa neko koga nema na spisku i ko ne živi tu. Zbog toga treba da se vodi računa da sve prođe kako treba.

To su bili treći izbori na ovom biračkom mestu u nepuna dva meseca. Izbori od 3. aprila poništeni su nakon žalbe albanske koalicije Upravnom sudu, a ponovljeni izbori 28. aprila oboreni su po prigovoru SPS.

 

KLAČAR: NEVIĐENA SITUACIJA

SITUACIJA sa glasanjem u Velikom Trnovcu je atipična, iz tog razloga, ovo su izbori u kojima se najduže čekaju konačni rezultati, izjavio je juče izvršni direktor CESID Bojan Klačar.

- Da bi dobili vladu do kraja jula, potrebno je da se 23. juna u Velikom Trnovcu završi sve, da posle tog datuma nemamo otvoren nijedan pravni proces, ni zahtev za ponavljanje izbora, ni prigovor, ni žalbu - naglasio je Klačar i dodao da izvršnu vlast nećemo dobiti do sredine ili kraja avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada