SRAMOTA AUSTRALIJE: Proterivanje Đokovića nema veze sa pravom, pravdom, istinom, ni sa dokazima

SREĆKO OBRADOVIĆ

17. 01. 2022. u 10:14

Za bruku se pobrinuo niko drugi, nego ministar Aleks Hok, isti čovek koji je pre samo desetak meseci rekao da je "Đoković najveći ambasador Srbije u Australiji"

СРАМОТА АУСТРАЛИЈЕ: Протеривање Ђоковића нема везе са правом, правдом, истином, ни са доказима

Arhiva

NOVAK Đoković je proteran iz Australije! Voljom i samovoljom samo jednog čoveka - Aleksa Hoka, ministra za imigracije u vladi premijera Skota Morisona. I to samo zato što mu taj luksuz daju široka ovlašćenja i proizvoljna tumačenja zakona. Iznad njega ne postoji ništa, ni pravo ni pravda, ni istina, ni dokazi, ali ni medicinsko izuzeće koje su najboljem teniseru i sportisti sveta dali australijski medicinski zvaničnici, koji su jasno rekli: "Novače, možeš da dođeš u Melburn i da igraš na Australijan openu".

I on je krenuo pun nade i samopouzdanja da će još jednom ispisati istoriju tenisa. Ali, istog trenutka je počela i hajka na najvredniji teniski skalp na svetu. Đoković ni po koju cenu ne sme da igra u Melburnu. To je bilo jasno odmah po dolasku, kada su ga, posle višesatnog ispitivanja na aerodromu, granični policajci strpali u izbeglički hotel. Za to se pobrinuo niko drugi, nego Hok, taj isti čovek koji je pre samo desetak meseci rekao da je "Đoković najveći ambasador Srbije u Australiji".

Za Hoka, međutim, presuda Suda da se Novaku vrati viza ništa nije značila. Krenuo je još žešće na Đokovića, izmišljajući kojekakve razloge samo da ga protera, pritom tempirajući svoje odluke krajnje podmuklo, na kraju radnog vremena. Smislio je i izmislio da je Novak pretnja za bezbednost i zdravlje cele Australije, u kojoj je više od 90 odsto ljudi vakcinisano, tobože da će svojim prisustvom animirati antivakserske pokrete.

A da ni to nije tačno, i Ministarstvo zdravlja Australije jasno je reklo da Novak ne predstavlja opasnost za državu. Hok je isterao svoje. Trojica sudija su aminovala želju ministra i isterala Đokovića. Na večnu sramotu Australije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere