UBICE: Hrvatska nije osudila nikoga ni za jedan zločin za vreme i posle zločinačke akcije "Oluja"

Slađana Matić

30. 08. 2022. u 12:00

ZLOČINI, zločini, zločini! Niste osudili nikoga ni za jedan zločin za vreme i posle "Oluje", akcije koju toliko glorifikujete, a u kojoj je pobijeno najmanje 1.800 srpskih civila, mahom starijih ljudi.

УБИЦЕ: Хрватска није осудила никога ни за један злочин за време и после злочиначке акције Олуја

Novosti

Ove rečenice moraju stalno da se ponavljaju Hrvatskoj, koja svoje zločince već tri decenije uspešno krije, pozivajući se i na "evropske vrednosti".

I to nisu zločini kojima se nameće kolektivna krivica - što već godinama pokušavaju da nakače Srbiji i srpskom narodu - već se tačno znaju imena i prezimena svih žrtava i njihovih ubica. A znaju se i imena onih koji zataškavaju.

Nažalost, Hrvatska neće da počisti svoje dvorište, ali ne može biti nevina i čista sve dok učesnici pokolja u Varivodama, Gruborima, Golubiću, zaseoku Dmitrovića u Žagrovcu i još mnogih drugih, pre svega u Dalmaciji i Lici, slobodno šetaju lepom njihovom, pa još zauzimaju i državne funkcije.

Zašto ne uhapsite i ne osudite onoga ko je dvaput pucao u glavu osamdesetdvogodišnjoj starici Savi Babić ispred njene kuće u kistanjskom zaseoku Babići? Kom monstrumu je ona smetala? Vama je izgleda normalno da taj nečovek sad pored vas kupuje u prodavnici, pije u kafani ili se sunča na hvarskoj Veloj plaži.

Osokolila se Hrvatska otkad je članica Evropske unije, pa misli da je ta sila dovoljna da se zataškaju i zaborave njihovi zločini. "Mi smo u EU i ako pomenete naše zločine, nećemo vam dati da i Srbija postane članica", svaki božiji dan čuju se te pretnje iz Zagreba. Oni misle da su sva ubistva gumicom izbrisali kad su ratifikovali pristup evropskom savezu. Kao Brana strašnog lava.

Pa niste, vaši ratni zločini nikada neće zastareti! A ima i ko će da sudi, kad već vi, tako uspešni i napredni, odbijate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)