NOVE POSLANIKE KOČI "REPRIZA": Od odluke Upravnog suda zavisi da li će biti ponavljanja izbora u Velikom Trnovcu

M. St.

20. 05. 2022. u 09:37

OD odluke Upravnog suda, koja bi po žalbi Koalicije Albanaca Doline, trebalo da bude doneta najkasnije u subotu pre podne, zavisi da li će se parlamentarni izbori ponoviti na glasačkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca.

НОВЕ ПОСЛАНИКЕ КОЧИ РЕПРИЗА: Од одлуке Управног суда зависи да ли ће бити понављања избора у Великом Трновцу

Foto Z. Jovanović

Ukoliko sud bude odbio žalbu liste Šaipa Kamberija na rešenje o poništavanju glasanja na pomenutom biralištu, repriza će biti zakazana najbrže što može, a samim tim, rokovi za konstituisanje parlamenta dodatno se pomeraju. U najboljem slučaju, ako Republička izborna komisija odmah sutradan sazove sednicu i donese odluku o ponavljanju izbora, ono bi moglo, uzimajući u obzir izbornu tišinu, da bude zakazano za sredu.

Prema navodima Upravnog suda, žalba na rešenje RIK stigla je 17. maja:

- Sud donosi odluku po žalbi u roku od 72 sata od prijema žalbe i svih spisa predmeta. Odgovor na žalbu sa spisima predmeta, RIK je dostavio Upravnom sudu 18. maja u 9.55. Odluka će biti objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji suda, odmah nakon ekspedovanja - kaže, za "Novosti", portparol Upravnog suda Milka Murganić.

Glasanje u Velikom Trnovcu bilo je ponovljeno 28. aprila, a tada je lista Koalicije Albanaca Doline osvojila više od 600 glasova, tri puta više nego na prethodno održanom glasanju. SPS, čiji se mandat posle reprize prelio Kamberijevoj listi, žalila se zbog nepravilnosti, jer je glasala osoba koja ne poseduje lična dokumenta. RIK je, potom, doneo odluku o poništavanju glasanja.

Kada budu proglašeni konačni rezultati, počinje da teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice Skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije