SNAŽENJE ODNOSA I JAČANJE SARADNJE: Ministar Udovičić sa premijerom Sao Tome i Prinsipe

Novosti online

07. 07. 2022. u 12:00

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom koji predvodi delegaciju ove države koja je u poseti našoj zemlji povodom obeležavanja 45. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja.

СНАЖЕЊЕ ОДНОСА И ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ: Министар Удовичић са премијером Сао Томе и Принсипе

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar Udovičić razgovarao je sa premijerom Žezusom o različitim vidovima saradnje u oblastima omladine i sporta, koji mogu dodatno osnažiti prijateljske bilateralne odnose dveju zemalja.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Tokom sastanka ministar Udovičić i premijer Žezus izrazili su obostranu spremnost da u budućnosti ojačaju saradnju kroz razmenu znanja i iskustava sportista i sportskih stručnjaka, razvijanje sportskog turizma i mogućnosti saradnje u omladinskom sektoru.

Premijer Žezus je izrazio zahvalnost ministru Udovičiću koji je uputio poziv sportistima iz njegove zemlje da se za najveća takmičenja pripremaju u Srbiji, a mlade da posete našu zemlju i da se povežu sa svojim vršnjacima iz Srbije.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar Udovičić i predsednik Vlade Sao Tome i Prinsipe Žorž Bom Žezus izrazili su uverenje da će dve zemlje, koje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, biti u prilici da intenziviraju saradnju kroz formalizaciju odnosa u oblastima omladine i sporta.

BONUS VIDEO: SELAKOVIĆ I SIJARTO U SUBOTICI: Srbija i Mađarska potpisale sporazum o graničnoj kontroli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)