PALMA PORUČIO: Koalicija SPS - Jedinstvena Srbija će podržavati Vučića i ako ne bude deo nove Vlade Srbije

Novosti online

05. 08. 2022. u 11:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je ponudio učešće u Vladi Srbije koaliciji SPS – Jedinstvena Srbija i kada mu nismo trebali, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

ПАЛМА ПОРУЧИО: Коалиција СПС - Јединствена Србија ће подржавати Вучића и ако не буде део нове Владе Србије

Foto Tanjug

- Ja ni tada nisam tražio nikakvu funkciju. Vučić je bio veoma korektan. Ni sada se mi ne borimo za funkcije, i ako trebamo i ako Vučić smatra da neko iz naše koalicije vredi i može da pomogne mi ćemo mu pomoći. Isto tako siguran sam da niko od 31 poslanika koalicije SPS – Jedinstvena Srbija neće reći "ja više neću da podržavam Vučića zato što niko od nas nije na nekoj funkciji". Bez obzira na to i dalje ćemo da podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića - izjavio je gostujući na televiziji Hepi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Ajde da se ne borimo za funkcije, nego da se takmičimo ko će šta uraditi i na osnovu rezultata da dobije ocenu, a ocenu daju građani Srbije. Zašto je predsednik Vučić dobio toliko glasova građana Srbije - zato što je dobro radio. Zašto je koalicija SPS – Jedinstvena Srbije pobedila u Jagodini na republičkim izborima – zato što smo dobro radili. I Ivica Dačić je jedan od najboljih ministara u istoriji Srbije. Nije si-vi priča, si-vi su rezultati - rekao je Marković.

- Da nije cenzus spušten sa 5 na 3 posto, 90 posto partija iz opozicije ne bi ušlo u parlament. Ti iz opozicije su se pre rastali, nego što su se sastali. Naš narod kaže "daj čoveku poziciju, pa ćeš videti koliko vredi". A zamislite da ovi iz opozicije imaju vlast. Obezbeđenje bi moralo između njih da stoji svakoga dana. Tema je šta si radio, a ne ko će koga da uvalja u blato i da kažeš  "majke mi, bio sam u kafani i čuo sam nešto od konobara Save, preko konobarice Mileve do čistačice Ane". Je l' to politika? Ja ću se u Skupštini Srbije boriti za narod - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Apelujem i na medije u Srbiji da se bavimo životnim temama. Mi po ceo dan gledamo nametnute teme kao što su rat između Ukrajine i Rusije, tenzije između Kine i Tajvana, da li će Milo Đukanović srušiti Temeljni ugovor koji je potpisao Dritan Abazović, tekući problemi na Kosovu i Metohiji, vratila se korona, pojavile su se i majmunske boginje… Ako to po ceo dan gledamo i slušamo, narod pada u depresiju. Dajte da se bavimo predstojećom zimnicom, grejnom sezonom, strujom, poljoprivredom, cenom žita, đubriva, nafte, platama koje jesu povećane u Srbiji. Gde je Guča kao tema?

- Počinje Sabor trubača u Guči. Kada je bio Egzit oči nam izvadiše 50 puta dnevno. Nemam ništa protiv Egzita, ali gde je u medijima Sabor trubača u Guči, koliko traje, ko učestvuje, šta je tradicija, truba. Ljudi, mene ne interesuje Tajvan, niti mogu da pomognem niti da mu odmognem. Neću to više da gledam ni da slušam - poručio je Dragan Marković Palma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)