PREKINITE SA LICEMERJEM: Brnabić reagovala na najnoviji bezobrazluk Evropske Unije

Novosti online

14. 08. 2022. u 14:10

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) kojom je upozorila na porast "zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine".

ПРЕКИНИТЕ СА ЛИЦЕМЕРЈЕМ: Брнабић реаговала на најновији безобразлук Европске Уније

Foto: Tanjug

 - Gledajući ovu izjavu EEAS-a, neko bi pomislio da je danas 1. april, a ne 14. avgust. Mora biti da je u pitanju neka (vrlo neslana) šala- napisala je Brnabić na svom Tviteru.

 - Punih 175 dana, Aljbin Kurti provocira oružani konflikt sa Srbima. I to u godini koja će ostati upamćena kao godina u kojoj je Kurti istim tim Srbima na Kosovu i Metohiji oduzeo najosnovnija ljudska prava – zabranivši im da glasaju. Osim beskorisne pisane izjave, EU nije učinila baš ništa ovim povodom- navela je ona.

 - Nasuprot tome, moto predsednika Vučića i Srbije je jasan: mir i stabilnost.

Bliži nam se deset (10!) godina od potpisivanja Briselskog sporazuma koji EU jednostavno ne može da sprovede. Čak i sama EU priznaje da ne mogu da nateraju Kurtija da uspostavi Zajednicu srpskih opština – okosnicu Briselskog sporazuma. Tužno je videti da EU ne vidi sopstvenu krivicu za to gde se danas nalazimo - navela je premijerka.

Da je EU uradila svoj deo posla – osigurala primenu Briselskog sporazuma i garantovala osnovna ljudska prava Srbima na KiM – stvari bi danas izgledale mnogo drugačije.

Zato, molim vas, prekinite sa licemerjem - upozorila je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)