VUČIĆ SE SASTAO SA ŠOLCOM I MAKRONOM: Ključne teme razgovora Kosovo i Metohija i evropski put Srbije (FOTO)

Novosti online

06. 10. 2022. u 19:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ШОЛЦОМ И МАКРОНОМ: Кључне теме разговора Косово и Метохија и европски пут Србије (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Ključna teme razgovora sa Makronom i Šolcom su bile Kosovo i Metohija i evropski put Srbije. Verujem da sam odgovorno i ozbiljno zastupao našu zemlju i njene interse - napisao je predsednik na svom Instagram profilu.

Predsednik Vučić je ranije danas, tokom obraćanja medijima, rekao da od evropskih lidera očekuje otvorene razgovore. On je istakao i da niko nije kritikovao Srbiju.

Predsednik je kazao da nas danas niko nije kritikovao, ali da je moguće da će to biti tema.

- Niko sa govornice. Što se tiče onih koji su bili na našoj strani po pitanju nafte, Rumen Radev je bio fantastičan, rekao je da to nije fer prema Srbiji. Onda je i Šolc rekao da mora da vidi o čemu se radi. I Micotakis je to pomenuo u završnoj reči - otkrio je Vučić detalje sa sastanka.

Predsednik je takođe rekao da stranim liderima nikada ne obećava ništa niti se zaklinje, i dodao je da se zaklinje samo na Ustavu Srbije, Miroslavljevom Jevanđelju i interesima Srbije.

U glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU, Pragu, danas se održava prvi sastanak Evropske političke zajednice, koja treba da okupi članice Unije i druge evropske zemlje.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (62)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)