BRNABIĆ: SNS se ozbiljno bori za unapređenje kvaliteta vazduha

Novosti online

05. 12. 2022. u 00:20

PREDSEDNICA Ana Brnabić izjavila je večeras da je SNS jedina stranka koja se ozbiljno bavi problemom zaštite životne sredine i unapređenja kvaliteta vazduha, za razliku od učesnika protesta, koji se samo bave politikanstvom i nemaju nijednu konstruktivnu ideju za rešavanje problema.

БРНАБИЋ: СНС се озбиљно бори за унапређење квалитета ваздуха

Foto: D. Milovanović

Na pitanje kako treba gledati i da li su zabrinjavajući podaci da je Beograd po kvalitetu vazduha među najzagađenijim gradovima na svetu, Brnabićeva je u emisiji ''Hit tvit'' na TV Pink rekla da je relevantno gledati godišnje podatke i to sa dozom zadrške jer zavisi gde su postavljeni merači.

Povodom današnjeg protesta u centru Beograda u organizaciji Eko straže, Brnabićeva je rekla da joj je uvek zanimljivo što je na protestima od tih 600 ljudi, koliko ih je bilo, ''40 odsto pušača koji su zabrinuti na vazduh, ali ne i duvanski dim''.

Brojni su dolazili sami u automobilu i tako dodatno doprinoslili zagađenju, rekla je Brnabićeva i dodala da je razmišljala da ode na protest i razgovara sa organizatorima i učesnicima skupa, ali je odustala kada je videla njihove profile na društvenim mrežama.

- Videla sam da nema nijedne konstruktivne ideje, nijednog predloga, najstrašniji vid praznog politikanstva, uvrede na račun predsednika i onda mi kažu da se bave životnom sredinom - rekla je Brnabićeva i dodala da će se sutra u Skupštini Srbije, na sednici pored budžeta dotaći i te teme.

SNS je, kako je naglasila, prava i jedina strnaka koja je uradila nešto ozbiljno za očuvanje životne sredine i unapređenje kvaliteta vazduha.

- Građani treba da se uzdaju da imaju odgovornu vlast koja se time bavi, investira novac u projekte za rešavanje problema, a ne bavi se praznim pričama - navela je Brnabićeva.  

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili