VUČIĆ O N1 i NOVA S: Niko njima nije zamračio kanale, već su to učinili sami

Novosti online

06. 12. 2022. u 17:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su televizije N1 i Nova S same zamračile svoje kanale.

ВУЧИЋ О Н1 и НОВА С: Нико њима није замрачио канале, већ су то учинили сами

Foto: TV Pink printskrin

- Niko njima nije zamračio kanale, već su to učinili sami. Ako sami kažu da imaju problema sa slobodom u izražavanju i da ne mogu da govore, to je ozbiljan problem za njihovog vlasnika koji im ne dozvoljava, jer ja ne verujem da se oni bore za vas, jer koliko znam vi se ne žalite da imate problem u izražavanju - rekao je Vučić.

On je istakao da "ako se bore za sebe, onda je to ozbiljan problem, onda moramo ozbiljno da razgovaramo i da vidimo zašto im vlasnik te televizije ne dozvoljava da na slobodan način iskažu svoju volju i da se na profesionalan način odnose prema svom poslu."

- Zašto danas - ne mogu da vam objasnim koliko je to bila važna tema i koliko se neko potresao što fudbalski i medijiski tajkun želi još malo para da uzme pa mu sad treba da obezbedi dodatno svoju imovinu i kapital. Ništa posebno. Saglasan sam da treba da se razgovara o medijskim slobodama, naročito u tim medijima gde je očigledna nesloboda i gde postoje loši pokušaji imitiranja Mile Štule i nekog davno zaboravljenog perioda - dodao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili