PREDSEDNIK VUČIĆ: Priština se i danas ponašala suprotno Briselskom sporazumu, dobro je da nema nastradalih

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 17:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Tirani, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Приштина се и данас понашала супротно Бриселском споразуму, добро је да нема настрадалих

Foto: TV Pink printskrin

Predsednik Vučić je povodom današnjeg upada tzv. kosovskih policajaca u opštinske izborne komisije, rekao da to nisu smeli da počine imajući u vidu da krše Briselski sporazum.

- Sada je mirno, a čekam izveštaj iz našeg boničkog centra u severnoj Mitrovici. Kosovski policajci po Briselskom sporazumu ne mogu da uđu na sever bez saglasnosti 4 gradonačelnika. Nikoga od 4 gradonačelnika nisu pitali, pošto će oni sada da kažu da je to pošto su gradonačelnici podneli ostavke, zna se dok ne predaju dužnost nekom ko drugom ko ih obavlja, pa ih nisu pitali. Nisu očigledno pitali ni KFOR. Pokušali su da upadnu u opštinske izborne komisije, da zauzmu zgrade, građani su se naravno pobunili. Niko ne zna zašto su to morali da rade, ali su to želeli da urade, onda je došlo do manjih sukoba i onda su se povukle snage kosovske policije. Do pre pet minuta je bilo mirno nadam se da će tako da ostane. To samo potvrđuje ono što sam pričao, koliko je važno da sačuvamo mir i stabilnost - rekao je Vučić o današnjim incidentima na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)