SRAMNO OGLAŠAVANJE KFORA: "Naša patrola slučajno ušla u dvorište vrtića u Leposaviću"

Novosti onlajn

07. 12. 2022. u 22:30

REGIONALNE komande Istok iz SAD izvršili su operativnu bezbednosnu dužnost i svojim vozilima slučajno ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštio je KFOR.

СРАМНО ОГЛАШАВАЊЕ КФОРА: Наша патрола случајно ушла у двориште вртића у Лепосавићу

Foto: Kosovo Online

Kfor je tako odgovorio na pitanje Kosovo onlajna zbog čega su pripadnici Kfora ušli u dvorište obdaništa, i dodao da je do toga došlo kada je patrola Kfora, dok je pokušavala da dođe do "preporučene posmatračke tačke", slučajno skrenula u pogrešnu ulicu koja je postala ćorsokak.

- Pošto se put naglo završio, tražili su da uđu na parking obližnjeg vrtića da se okrenu i vrate putem kojim su došli. Zbog jezičke barijere koja se pojavila, patrola nije mogla da saopšti svoje nevine namere da zahtevaju da im se otvori kapija kako bi okrenula svoja vozila. Slučajni dolazak i zabuna trajali su ukupno manje od 10 minuta. Zbog pojačane zaštite zbog događaja od prethodnog dana u vezi sa eksplozivnim napravama u okolnim opštinama i okolini, vojnik u pancirima i puškom izašao je iz vozila na parkingu kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila, imovine ili vozila oko škole. Zbog nemogućnosti da efikasno komuniciraju šta su radili, osoblje vrtića je svojom percepcijom takođe uplašilo deo dece u vrtiću - navodi se u saopštenju.

Zbog tog događaja Kfor se izvinio zbog eventualnih nesporazuma i zbog toga što su omeli rad vrtića.

- Želimo da uverimo sve da će KFOR uvek delovati da garantuje bezbedno okruženje za sve građane (tzv.) Kosova. Misija KFOR-a predvođena NATO-om ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Ujedinjenih nacija u Rezoluciji 1244 iz 2009. godine - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije