ALBANCI SE ŽALE POSLE OHRIDA: "Kurtiju predstavljeni 'strašni dokumenti', imali smo nepravedan tretman"

Novosti online

22. 03. 2023. u 16:05

PREDSEDNICA tzv. Kosova Vjosa Osmani kazala je da je imala sastanke sa premijerom Aljbinom Kurtijem, povodom dijaloga u Ohridu i da su predsedniku Vlade nuđeni "strašni dokumenti", te da je tzv. Kosovo dobro uradilo što ih nije prihvatilo.

АЛБАНЦИ СЕ ЖАЛЕ ПОСЛЕ ОХРИДА: Куртију представљени страшни документи, имали смо неправедан третман

Foto: Profimedia

- Sastala sam se sa premijerom pre njegovog sastanka u Briselu i posle njegovog povratka. Sastali smo se i detaljno razgovarali pre nego što je otišao u Ohrid. Konsultovali smo se i tokom sastanaka u Ohridu, a sastali smo se i nakon zaključenja sporazuma u ​​Ohridu, gde sam bila detaljno obaveštena, ne samo o dokumentima i različitim verzijama koje su bile pred premijerom i delegacijom (tzv.) Kosova - izjavila je Osmanijeva. 

Ona je ocenila da su ti predlozi bili vrlo nepovoljni po tzv. Kosovo.

- Moram da kažem da su to strašne verzije i da je (tzv.) Kosovo dobro uradilo što ih nije prihvatilo, uprkos krajnje nepravednim pritiscima i neravnopravnom tretiranju (tzv.) Kosova u odnosu na drugu stranu - rekla je Osmanijeva.

Osmanijeva je dodala da su za nju takve inicijative međunarodnog faktora neprihvatljive.

- Ponekad mi je kao predsednici teško da poverujem da neko iz međunarodne zajednice preduzima takvu inicijativu, da predloži takve stvari koje dovode samo jednu stranu u tako neravnopravan položaj - rekala je ona. 

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NE POSTOJI PRAVILO KOJE NISU PREKRŠILI: Brnabić o Rezoluciji o Srebrenici - Biće posledica po Srbiju, ali mnogo većih po svet