BRNABIĆEVA ODGOVORILA POKRETU "NE DAVIMO BEOGRAD": Vaš kandidat poziva građane da sutra obuku crninu i kažete da to nema veze sa vama?

Novosti online

25. 05. 2023. u 13:33

U NASTAVKU posebne sednice u Narodnoj skupštini Biljana Đorđević je rekla da vlast nije odgovorila na zahteve đaka beogradskih gimnazija i da treba da se brinu što se mladi okupljaju.

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ПОКРЕТУ НЕ ДАВИМО БЕОГРАД: Ваш кандидат позива грађане да сутра обуку црнину и кажете да то нема везе са вама?

FOTO: AP/Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da je krajnje nekorektno koristiti decu za političke obračune.

- To niko ne radi, ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Kakva je to politička debata, molim vas - upitala je Brnabićeva.

Poslanica Đorđević se tokom izlaganja osvrnula na jednu od predloženih mera i rekla da ne podržava povećanje broja policajaca u školama. Premijerka je podsetila da je njihova  koleginica, iz iste poslaničke klupe, Jelena Jerinić pre dvadeset dana izjavila da u našim školama ne postoje tri prsta obezbeđenja i da obezbeđenje ne postoji jer u školi njene dece školska policija pokriva dve osnovne škole.

- Šta nam vi tačno zamerate? Osoba iz vašeg poslaničkog kluba je pre dvadeset dana zamerila što nemamo obezbeđenje u školama, a vi nam danas zamerate što zapošljavamo 1.200 policajaca. Šta je vaša politika i koje nam mere predlažete, jer jedan dan govorite jedno, a drugi dan potpuno suprotno? - pitala je premijerka.

Brnabićeva je ukazala i na poziv građanima koji je uputila bivša kandidatkinja Zeleno/levih za predsednika Biljana Stojković, da „pokažu Vučiću da ga Beograd ne podržava, da u petak istaknu crni flor i na taj način istaknu svoju tugu zbog žrtava režima Aleksandra Vučića“.

- Kako sada poziv Biljane Stojković nema veze sa vama, jer je ona bila vaš predsednički kandidat i poziva građane da okače crni flor u petak, a da se u subotu svi radujemo? Kakve su to podele u društvu, kakva je to izgradnja demokratije i tolerancije? Vi ste takođe rekli da nije važno šta priča Jovo Bakić, jedan univerzitetski profesor, koji bi građane jurio po ulicama, Savi i Dunavu? Prema vašem mišljenju nije važno šta priča profesor Univerziteta u Beogradu. Pa šta je onda važno ako to nije? Naša deca neće živeti u boljem društvu dokle god to radite - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)