VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PREDSEDNICI INDIJE: "Delimo tugu sa porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak"

Novosti online

03. 06. 2023. u 13:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze saučešća predsednici Indije Raštrapati Bavan zbog katastrofalne železničke nesreće u toj zemlji.

ВУЧИЋ УПУТИО ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА ПРЕДСЕДНИЦИ ИНДИЈЕ: Делимо тугу са породицама погинулих, а повређенима желимо брз опоравак

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Potresla me je vest o železničkoj nesreći u Odiši u kojoj je stradao veliki broj ljudi. Delimo tugu sa porodicama poginulih, a povređenima želimo brz oporavak. Izražavam saučešće predsednici i građanima Indije, uveren da će Vaša velika nacija izaći još jača iz ove tragedije - piše na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Srbije.

Podsećamo, najmanje 288 ljudi je poginulo, a 900 je povređeno u sudaru vozova u istočnoj indijskoj državi Odiša, što je najveća železnička nesreća u Indiji u ovom veku.

Zvaničnici kažu da se očekuje da će broj poginulih rasti.

Više od 200 vozila hitne pomoći poslato je na lice mesta u okrugu Balasore, rekao je lokalni zvaničnik Odiše, Pradip Džena.

Pretpostavlja se da je jedan putnički voz iskočio iz šina i prevrnuo se na suprotni kolosek pre nego što ga je udario drugi voz kasno u petak, preneo je Bi-Bi-Si.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (277)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja