ODLUKA STUPA NA SNAGU 8. MAJA Šapić: Posle praznika sva taksi vozila biće bele boje

Novosti onlajn

30. 04. 2024. u 13:41

U BEOGRADU će od 8. maja stupiti na snagu Odluka o taksi prevozu koja je usvojena pre tri godine, da sva taksi vozila moraju biti bele boje. Taksisti su imali rok do 2024. da je primene, a oni koji ne budu ispoštovali ove evropske standarde, snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara, a mogli bi da ostanu i bez dozvole za rad – rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 8. МАЈА Шапић: После празника сва такси возила биће беле боје

Foto: Grad Beograd

Međutim, napomenuo je da je većina taksista ispoštovala Odluku koja je stupila na snagu 2021. godine.

- Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila važećim pravilima, ostalo je oko 20 odsto njih koji to još uvek nisu uradili. Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati kako bi sva bila bele boje. Za one koji ne ispoštuju rok, neće biti tolerancije, jer je došlo vreme da i u Beogradu taksi vozila budu unificirana kao i u svakoj evropskoj metropoli. Želimo da naš grad bude uređeniji i da građani, kao i svugde u svetu, mogu po boji vozila da prepoznaju taksi, da nemaju dilemu i da se osećaju bezbedno kada u vozilo uđu – rekao je Šapić.

Veliki broj taksista iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 evra po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. Radi se i na modernizaciji taksi usluge i u većini taksi vozila omogućeno je plaćanje platnim karticama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!