OSNIVAČ BERZE KRIPTOVALUTA BAJNENS: Osuđen na četiri meseca zatvora

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 00:19

OSNIVAČ vodeće svetske berze kriptovaluta Bajnens, Džao Čangpen, osuđen je danas na četiri meseca zatvora nakon što se izjasnio krivim po optužbama za pranje novca.

ОСНИВАЧ БЕРЗЕ КРИПТОВАЛУТА БАЈНЕНС: Oсуђен на четири месеца затвора

Foto Pixabay free images

-Reči ne mogu da objasne koliko duboko žalim zbog svojih izbora koji su doveli do toga da sam pred sudom. Budite sigurni da se to više nikada neće ponoviti, rekao je Džao na izricanju presude u federalnom sudu SAD u Sijetlu, preneo je Si-En-En.

Džao, čija se imovina procenjuje na oko 40 milijardi dolara, pristao je i da se povuče sa mesta generalnog direktora Bajnensa i plati 200 miliona dolara kazne.

Si-En-En navodi da su tužioci predlagali kaznu od tri godine zatvora.

Nakon višegodišnje istrage, američke vlasti su u novembru saopštile da je Bajnens dozvolila aktivnost takozvanih "loših aktera" na platformi, omogućavajući transakcije povezane sa seksualnim zlostavljanjem dece, narkoticima i finansiranjem terorizma.

Pored toga, Bajnens nije imao protokole za označavanje ili prijavljivanje transakcija zbog rizika od pranja novca, a zaposleni su bili svesni da bi takav nadzor privukao kriminalce na platformu.

Prošle godine, kompanija Bajnens je pristala da plati više od četiri milijarde dolara kazni i druge penale u okviru koordinisanog poravnanja sa federalnom vladom, priznajući da je učestvovala u aktivnostima nelicenciranog prenosa novca i kršenju sankcija.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!