OVU TEHNIKU MORATE PROBATI: Dekupaž - Jedan od najlepših i najpopularnijih načina za ukrašavanje uskršnjih jaja (VIDEO)

Novosti online

30. 04. 2024. u 18:13

SVAKE godine želimo da uskršnja jaja ukrasimo zanimljivije nego prethodne. Probajte dekupaž tehniku.

ОВУ ТЕХНИКУ МОРАТЕ ПРОБАТИ: Декупаж - Један од најлепших и најпопуларнијих начина за украшавање ускршњих јаја (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/SNOVI, KUĆA, DOM

Dekupaž je veoma popularna tehnika za ukrašavanje jaja pomoću salveta. Tehnika dekoracije je jednostavna, jeftina i pre svega bezbedna za zdravlje.

Šta je sve potrebno?

Nekoliko salveta sa interesantnim šarama, mekana četkica, belance i kuvana jaja. Slike (na primer, cvetova ili drugih šara) sa salveta mogu se lako preneti na jaja uz pomoć dekupaž tehnike. Najbolje je izabrati salvete koje imaju svetlu osnovu i manje detalja. Za dekoraciju će vam biti potreban samo jedan sloj salvete - onaj na kojem je šara.

Isecite svaku sliku koju želite da zalepite na jaja. Birajte motive koji su manji po površini, kako biste ih lepo uklopili, ali šarenijeg kolorita, da bi jaja bila interesantnija.

Belance umesto lepka

Skuvajte jaja u slanoj vodi. Viljuškom penasto umutite belance. Ono će poslužiti kao prirodni lepak kojim ćete lepiti delove salveta na jaja. Četkicom nanesite belance na ljusku jajeta - na mesto gde ćete lepiti isečenu sliku. Prislonite sličicu na to mesto, pa preko nje ponovo utapkajte belance dok se skroz ne zalepi. Tako uradite sa svim jajima i pustite da se osuše, kako bi sličica ostala.

Izbelite jaja

Najefektnija dekupaž tehnika će biti ako su bela jaja jer se na njima motivi sa salveta bolje ističu. Ako niste u mogućnosti da kupite bela jaja, možete sami da ih izbelite sirćetom. Potopite jaja u vodu i sirće u razmeri 2:1 i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Neka se prohlade u vodi u kojoj su se kuvala, potom ih lagano istrljajte vlažnom krpom sve dok se ne skine žuti deo, da jaje ostane belo.

(najžena.alo)

BONUS VIDEO: ANKETA: Gde idete za prvi maj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom