BISKVITI SA SLANINICOM I KAČKAVALJEM: Preukusni i spremni za 15 minuta

Novosti online

01. 05. 2024. u 07:00

Slanina sa kačkavaljem i još upakovana u mekane biskvite jedna je od ideja za idealan doručak ili kao predjelo za prazničnu trpezu.

БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g pržene slanine, isečene na kockice
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 g brašna
  • 70 g maslaca
  • malo mleka
  • so i šećer

Priprema:

Uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok pripremate ostatak namirnica.

Pripremite slaninu, kačkavalj i puter.

U činiju sipajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite na kockice isečeni maslac.

Dodajte malo šećera i malo soli.

Rukom izmešajte sastojke, tako da zgnječite maslac. Ne morate sve sjediniti, treba da ostanu sitnije grudvice.

U smesu ubacite slaninu i kačkavalj.

Dodajte mleko i pomešajte sve.  Dodajete onoliko mleka koliko bi vam bilo potrebno da napravite smesu poput testa.

Kašikom stavljajte porcijice na pleh obložen papirom za pečenje ili u manje modle za mafine.

Pecite 10-15 minuta, dok ne porumene.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo