USIJANJE U EVROLIGI: Real Madrid kroz dramu sa Duškom Ivanovićem do F4, Fenerbahče na korak od završnog turnira

Novosti online

01. 05. 2024. u 22:43

Jedna četvrtfinalna serija u Evroligi je okončana, druga bi mogla - vrlo brzo.

УСИЈАЊЕ У ЕВРОЛИГИ: Реал Мадрид кроз драму са Душком Ивановићем до Ф4, Фенербахче на корак од завршног турнира

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Real Madrid se plasirao na F4 turnir pobedivši i treći put Baskoniju, ovoga puta u gostima sa 98:102.

Ka završnom nadmetanju zakoračio je Fenerbahče, koji je sa 2:1 poveo protiv Monaka, pobedivši ga sa 89:78.

Što se turskog kluba tiče, a koreografija njegovih navijača oduševila je i bivšeg igrača ovog kluba, kapitena reprezentacije Srbije, Bogdana Bogdanovića...

... nije mu bilo lako da iznova savlada ekipu iz Kneževine koju sa klupe predvodi Saša Obradović.

Tek pred sam kraj poluvremena "Fener" je prvi put poveo sa više od četiri poena razlika, a potom se Monako vratio u život, no snage za veliki preokret ipak nije bilo.

Fenerbahče su predvodili Tarik Biberović sa 14 poena, Nik Kalates sa 13 (uz pet asistencija), te Marko Gudurić i Skoti Vilbekin sa po 11, dok je Alfa Dijalo dao 23 poena za Monako.

Sa druge strane, Duško Ivanović je davao sve od sebe da mašineriju iz Madrida, branioca trona, uzdrma - to se i dešavalo na momente, ne i dovoljno da bi se izborila četvrta utakmica.

Baskonija se borila, imala na minut pre kraja i napad za izjednačenje (da je pokušana trojka), no tri pogotka Fakunda Kampaca ispostavila su se kao prevelik zalogaj za Ivanovićevu ekipu.

Real, koji je imao čak 28 asistencija, na kraju je završio sa petoricom igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom - sa 23 poena predvodio ih je Geršon Jabusele, Mario Hezonja je ubacio 16, a Kampaco 13, uz osam asistencija.

Njegov nekadašnji saigrač iz Denver nagetsa, Markus Hauard, dogurao je do 29 poena za Baskoniju, ubacivši pet trojki iz 12 pokušaja, a po 17 su dali srpski reprezentativac Vanja Marinković i Kodi Miler-Mekintajer.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis