NIJEDNOG RUSA OVAJ MEČ NIJE MNOGO ZANIMAO: Dve Ruskinje koje su se odrekle Rusije igrale za polufinale Madrida

Novosti online

01. 05. 2024. u 17:06

Vrlo interesantan dvoboj dve teniserke rođene u Moskvi, a koje su se odrekle mogućnosti da nastupaju pod zastavom Rusije, odigran je u prestonici Španije.

НИЈЕДНОГ РУСА ОВАЈ МЕЧ НИЈЕ МНОГО ЗАНИМАО: Две Рускиње које су се одрекле Русије играле за полуфинале Мадрида

Foto: Profimedia

Spasivši dve meč lopte, Jelena Ribakina, sada Kazahstanka, plasirala se u polufinale VTA turnira u Madridu.

Ona je danas u četvrtfinalu savladala sunarodnicu Juliju Putincevu, sada takođe "kazahstansku teniserku", i to posle velike borbe - rezultat je glasio 4:6, 7:6 (7:4), 7:5, posle dva sata i 48 minuta nadmetanja. 

Ribakina je, inače, četvrta teniserka sveta, dok je Putinceva 50. na VTA listi. 


Ovo je bio treći međusobni duel dve teniserke, a prvi trijumf Ribakine, koja će u polufinalu igrati sa pobednicom meča između Beloruskinje Arine Sabalenke i Mire Andrejeve iz Rusije.

Juče su plasman u polufinale izborile Poljakinja Iga Švjontek i Amerikanka Medison Kiz.

VTA turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 7.679.965 evra.

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost