A SAD – PRAVAC FRUŠKA: Spremna izletišta za prvomajske posetioce (FOTO)

J. S.

30. 04. 2024. u 18:53

UOBIČAJENO je da tokom prvomajskih praznika na desetine hiljada izletnika iz Vojvodine ali i drugih delova Srbije pohrle na Frušku goru.

А САД – ПРАВАЦ ФРУШКА: Спремна излетишта за првомајске посетиоце (ФОТО)

Foto Grad Novi Sad

 Da je sve spremno za njihov doček , uverio se i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je danas u Sremskoj Kamenici prisustvovao  radnom sastanku predstavnika JP "Nacionalni park Fruška gora", policije, službe hitne pomoći i vatrogasne brigade.

  Sa  direktorom Cvetkovićem razgovarao je o preduzetim merama i aktivnostima vezanim za prvomajski uranak na Fruškoj gori .Takođe,sa zamenikom načelnika PU Novi Sad Miodragom Soviljem, direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Živanovićem, kao i sa zamenikom načelnika Uprave za vanredne situacije Radisavljevićem, gradonačelnik je saznao pojedinosti o bezbednosnom aspektu izletnika tokom ovog praznika.

- Kako su me izvestili, svi uslovi za sigurnost posetilaca, nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor nad poštovanjem pravila ponašanja u prirodi su obezbeđeni, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena - rekao je gradonačelnik i dodao da je veoma bitno da se tokom izleta u prirodi, svi ponašaju odgovorno.

Direktor Živko Cvetković apelovao je na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća.

 - U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka -  rekao je Cvetković i otkrio da će oko 60 zaposlenih JP "NP Fruška gora" biti na terenu, uz punktove Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne brigade na više lokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove