Marinko Rokvić, legenda narodne muzike i omiljeni pevač mnogih boema, imao je veoma zanimljiv ljubavni život. Međutim, jedan je od retkih ljudi na estradi koji stao iza svega što je radio, te je bez pogovora priznao i vanbračnog sina kojeg je dobio iz romanse sa Milom iz Sarajeva. U međuvremenu se oženio, ne znajući sa sigurnošću da je dobio naslednika, a baš tada glavnu ulogu u svemu preuzima supruga Slavica.

Naime, upravo ona je insistirala da se prvi Marinkov sin Dario viđa sa svojom braćom Markom i Nikolom, te je uvek podvlačila da moraju biti složni i tu jedna za drugog.

Sa druge strane, Mila se nikada nije eksponirala u javnosti, ali je delila mišljenje sa Slavicom, te u porodici i danas vlada harmonija.

Inače, Marinko je 1980. godine imao avanturu iz koje je rođen njegov najstariji sin Dario. Pevač je veoma retko govorio u javnosti o svom privatnom životu, te se samo jednom osvrnuo na kratkotrajnu romansu iz koje je dobio prvenca.

Foto: ATA images/Instagram printskrin/rokvic.slavica

 

 

- To se desilo... Mislim desilo se kako se desio. On se rodio iz nekog, da kažem, susreta. To nije bila veza niti zabavljanje, pa ja jednostavno nisam bio siguran da je dete moje. I zato sam rekao da mi je tad bila ta pamet ja bih odmah otišao i proverio. Međutim, mladost, ludost... Ja tad nisam bio ni oženjen - ispričao je Marinko svojevremeno.

Potom je stao na ludi kamen sa Slavicom, a sudbonosno "da" su izgovorili 1984. godine. U braku su dobili dvojicu sinova Marka i Nikolu, a obojica naslednika su krenula očevim stopama.

Slavica je dobila veliku podršku i simpatije javnosti kada je nagovorila Marinka da prizna Daria, a danas su braća nerazdvojna, te i činjenica da žive na različitim kontinentima njihov odnos ne može da poremeti.

- Za to što smo ovakav “trojac” možda je najzaslužnija njihova majka Slavica. Vodila me je sa njima na letovanje, na Marinkov novogodišnji nastup... Svaka joj čast, neko drugi me ne bi tako prihvatio - istakao je.

Dario je od malih nogu bio i u odličnim odnosima sa ocem, baš poput i njegove majke Mile.

Foto: ATA images

 

 

– Ja sam imao super detinjstvo, dok se nije zaratilo u Sarajevu. Onda nam je bilo malo teško, ali sve je to život. Znao sam odavno da mi je otac pevač, slušao sam njegovu muziku na kasetama. Uglavnom smo Marinko i ja uvek bili u kontaktu, a nastavili smo da se čujemo i kada sam se preselio u Kanadu 1995. godine – pričao je jednom Dario, opisavši i prvi susret sa Rokvićem:

- Mama mi je rekla da idemo da upoznam oca. Bio sam uzbuđen, bilo je lepo. Kada smo se ugledali, on me je zagrlio i poljubio. Sledeći put smo se videli u Beogradu, kada sam imao devet godina, tada sam se već malo opustio - objasnio je.

Sa Marinkom je razvio, takođe, blizak odnos. Isitče da je od njega nasledio to što je izuzetno vredan, ali ne i talenat za pevanje.

- Bio je jako ponosan na sve nas, šta smo postigli i kako smo dobri roditelji prema našoj deci. Velika je stvar što smo bliski. I moja, Markova i Nikoilna deca su bliska. Sinovi ne slušaju Marinkove pesme, jer ne govore srpski, ali su svesni da je njihov deda bio velika zvezda - rekao je Dario i dodao:

– Moja mama je divna žena i uvek se trudila da mi priušti i više nego što je mogla. Voleo bih da su Nikola i Marko odrasli sa mnom i da smo bliže, ipak, Kanada nije baš blizu. Ali, takva je sudbina. Dobro je što sada tehnologija napreduje i možemo da se gledamo – pričao je Marinkov sin za medije.

Dario i danas živi i radi u Kanadi, gde je osnovao i porodicu. U braku je sa zanosnom Portugalkom Nadiom, koja mu je podarila dva sina: Romea i Matea.

Foto: ATA images

 

 

I testament Marinka Rokvića je oduševio mnoge, jer je njegova poslednja želja bila da njegova deca Dario, Marko i Nikola nastave da žive u miru i slozi, te je svu imovinu podelio na ravne časti.

– Marinko je s jedne strane bio veliki vragolan, a s druge veliki gospodin, ali porodica mu je bila na prvom mestu. Sinove nikad nije razdvajao. Svu trojicu je neizmerno voleo. Pružio im je sve što je mogao, a ono što je stekao tokom života i bogate karijere podelio je na ravne časti. Nijedan sin nije zakinut, što bi se reklo, ni za ljubav, pažnju, a ni za nekretnine i finansije koje je ostavio iza sebe. On je bio svestan da je bolest opasna i da uzima maha, pa je s decom otvoreno razgovarao o svemu i uz dogovor su raspodelili da svi u porodici budu zadovoljni. Nije želeo da ode a da za sobom ostavi sinove koji će da se svađaju oko imovine - rekla je jednom prilikom pevačica koja je bliska porodici Rokvić.

(Stil)

BONUS VIDEO: